"E sad oči kopam, da ne vidiš više nijednog muškarca u životu“: Povećana kazna nasilniku iz Velike Plane koji je oslepeo vanbračnu suprugu

24.01.2022

15:02

0

Autor: 24sedam

Apelacioni sud na 10 godina zatvora osudio Đ. R. koji je tukao vanbračnu ženu i prstima joj pritiskao očne jabučice

"E sad oči kopam, da ne vidiš više nijednog muškarca u životu“: Povećana kazna nasilniku iz Velike Plane koji je oslepeo vanbračnu suprugu
Copyright Ilustracija/Profimedia

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za dve godine kaznu zatvora Đ. R. (59) iz Velike Plane i pravosnažno ga osudio na 10 godina zatvora, jer je prošle godine u februaru u pijanom stanju brutalno potpuno oslepeo vanbračnu suprugu u njihovom domu.

Tom odlukom sud je preinačio prvostepenu presudu Osnovnog suda u Velikoj Plani zbog krivičnog dela nasilje u porodici kojom je bio osuđen na osam godina zatvora.

Kazna od 10 godina zatvora je maksimalna zakonom zaprećena kazna za krivično delo nasilje u porodici, naveo je Apelacioni sud u odluci koja je danas objavljena.

Nasilniku je izrečena i mera zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom ženom na udaljenosti manjoj od 500 metara, pristup mestu gde ona stanuje i radi, kao i dalje uznemiravanje i svaka komunikacija na tri godine.

Oslepljena žena je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućena na parnicu.

U presudi koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda navodi se da je Đ. R. 18. februara 2021. godine sa 1,57 promila alkohola u krvi najpre počeo verbalnu raspravu sa ženom o prekidu vanbračne zajednice i zbog toga što je ona prodala njegove lične stvari, a potom u kuhinji nasrnuo na nju, udario joj šamar usled čega je ona pala na pod.

Prišao joj je zatim, nogama je opkoračio i zadao joj više udaraca pesnicom po glavi i licu, a potom nastavio da je udara nogama po telu, da bi joj u jednom trenutku, kada je ponovo prišao rekao: „E sad oči kopam, da ne vidiš više nijednog muškarca u životu“.

U presudi se navodi da je onda "sa obe ruke uhvatio za glavu i prstima obe ruke pritiskao obe očne jabučice i naneo joj tešku telesnu povredu sa trajnim posledicama u vidu slepila i mogućim komplikacijama, sa politraumama nagnječinom na glavi i manjim hematoedemom retroaurikularnom, parijatalno desno".

Apelacioni sud je ukazao da je kaznu povećao optuženom jer je i ranije bio više puta osuđivan, da je nesrećna žena potpuno oslepela i sa mogućim komplikacijama koje su vrlo izvesne ,kao da ne postoji šansa da će se oporaviti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike