Stravična gušenja jastukom: Ivana pronađena u stanu na Zvezdari, Nadi presudila agentkinja za nekretnine, Nadežda ubijena zbog 3.000 dinara!

03.01.2023

19:50

0

Ivana Krivokapić samo je jedna od žrtava kojoj je disanje zaustavljeno na ovako brutalan način

Stravična gušenja jastukom: Ivana pronađena u stanu na Zvezdari, Nadi presudila agentkinja za nekretnine, Nadežda ubijena zbog 3.000 dinara!
Copyright Profimedia

Ivana Krivokapić (26) pronađena je mrtva na krevetu u stanu u beogradskom naselju Zvezdara, a najverovatnije je ugušena jastukom ili platnom. Nažalost, ona nije jedina osoba koja je na ovaj način ubijena u Srbiji - Nada Kajganić (75) je tako skončala od ruke vlasnice Agencije za nekretnine Gordane J., Nadežda Spasić je ubijena zbog 3.000 dinara u Vranju, a dvojica muškaraca su na isti način presudila Slavki Jevtić u Loznici.

Ivana pronađena u krevetu

Printscreen/Facebook/I.K.
Ivana Krivokapić

Beživotno telo Ivane Krivokapić (26) pronađeno je u iznajmljenom stanu na Zvezdari 24. decembra prošle godine. Nije se javljala porodici na telefon dva dana, nakon čega su je njena braća pronašla. Devojci su bile otkopčane pantalone i podignuta bluza, a imala je i modrice po vratu.

Takođe je, prema pisanju medija, imala je i povrede usne, oka, ali i prstiju na šaci kao i povrede podlaktice, a na komodi su pronađena dva pokidana lančića. U stanu nije bilo tragova premetačine i ništa ne fali osim ključa od ulaznih vrata.

Ivana je sahranjena pre sedam dana na groblju u rodnom Lovćencu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu u petak je saopštilo da je, po prijemu nalaza odbukcije sa toksikologijom, pokrenulo istragu protiv NN lica zbog njenog ubistva.

- Sumnja se da je, za sada nepoznato lice I. K. lišilo života tako što ju je ugušilo davljenjem. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog krivičnog dela i traga za učiniocem - saopšteno je iz VJT.

Ivanin telefon je poslat na veštačenje, a prema poslednjim informacijama, trenutno se veštače bazne stanice mobilnih telefona koje će otkriti ko je bio pored devojke u trenutku smrti. Policija je obavila razgovor sa Ivaninim prijateljma i poznanicima. Trenutno istraga ide u smeru da joj je presudio neko kome je verovala jer ga je pustila u stan, preneli su mediji.

U smrt zbog ušteđevine pokojnog muža

Profimedia
 

Telo Nade Kajganić (75), s jastukom preko glave, pronađen je krajem juna 2013. godine u njenom stanu u Skojevskom naselju u Beogradu. Njen nestanak prijavila je zabrinuta komšinica, koja je policiji rekla da sumnja da joj se nešto dgoodilo jer joj uporno zvoni na vrata i zove je na telefon, ali ona ne odgovara.

Policajci su došli na lice mesta i, pošto nisu uspeli da obiju Nadina blindirana vrata, pozvali su vatrogasce, koji su ušli u stan merdevinama kroz prozor. Tada su zatekli njeno telo na krevetu, sa jastukom preko lica. Stan je bio zaključen sa unutrašnje strane, pisali su tada mediji, a u njemu nije bilo tragova premetačine ili provale. Međutim, policija je odmah posumnjala da je reč o ubistvu.

Jedan njen komšija je za medije nakon njenog ubistva izrazio sumnju da je Nada ubijena zbog ušteđevine. Kako je naveo, po naselju se pričalo da joj je pokojni muž ostavio pozamašnu životnu ušteđevinu. Naveo je da su držali kafanu na Avali koja je sjajno poslovala, a koju su kasnije prodali.

Devet meseci kasnije, uhapšena je Gordana J. (54), vlasnica jedne agencije za prodaju nekretnina zbog sumnje da je Nadu ubila iz koristoljublja. Na jastuku žrtve pronađen je njen DNK, kao i deo Gordaninog nokta.

Inače, preko Gordane je Nada dve godine pre ubistva, prodala jedan svoj stan, a sumnjalo se da je novac od prodaje, 50.000 evra, čuvala u kući, što se veruje da je bio motiv za njeno ubistvo.

Gordana se na saslušanju branila ćutanjem. Tokom suđenja nije dokazano da je ukrala gorepomenuti novac. Pravosnažno je osuđena u decembru 2017. godine na 15 godina zatvora.

Jovanovićeva je osuđena jer je 27. juna 2013. godine nakon rasprave, staricu u njenom stanu u Beogradu oborila na krevet u spavaćoj sobi i ugušila je jastukom.

Nakon toga je zaključala vrata od stana i ključ bacila u neposrednoj blizini u kontejner, navodi se u presudi objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

Bakine pare potrošili sutradan u kladionici

Nadežda Spasić (81) ubijena je u noći između 4. i 5. maja 2010. godine, u porodičnoj kući u Vranju, u kojoj je živela sama. Kako su tada pisali mediji, njeno beživotno telo u lokvi krvi pronašao je njen rođak, koji je oitšao do nje jer se nije javljala ćerkama, koji je odmah obavestio policiju. Pored tela starice su pronađena tri jastuka, a na licu je imala podlive što je ukazivalo da je bila mučena.

U stanu je primećeno da je bilo premetačine, te se pretpostavljalo da je zločin počinjen iz koristoljublja. Nakon nekoliko dana uhapšena su maloletna braća N. D. (15) i M. D. (17), a potom se nekoliko dana kasnije policiji predao i osumnjičeni Gorča A. (23).

Gorča je na saslušanju priznao da je bio sa dvojicom maloletnika u kući ubijene i da ju je pesnicama udarao po glavi. On je, međutim, negirao da je ubio staricu, već je rekao da je to učinio neko od dvojice maloletne braće, preneli su tada mediji.

Pretpostavljalo se da je Gorča A. staricu nekoliko puta udario pesnicama, a zatim je na njenu glavu stavio jastuk i pritiskao ga dok nije izdahnula.

Posle toga su u staričinom novčaniku našli tri novčanice od po hiljadu dinara. Novac su podelili i sutradan potrošili u kladionici, pisali su tada mediji.

Nadežda Spasić živela je od porodične penzije, a poslednjih godina života u Vranju bila poznata po prodaji slatkiša ispred zgrade OŠ „Vuk Karadžić“ u centru Vranja.

Ubili Slavku i zapalili joj stan

Telo Slavke Jevtić (65) pronađeno je 3. januara 2020. godine u njenom zapaljenom stanu u centru Loznice i odmah u prvim danima se u medijima navodilo da istraga pokazuje da je žena ubijena.

Mediji su pisali da su komšije najpre čule lupanje na vrata, a ubrzo Slavku kako viče: "Pusti me, zvaću policiju!"  Vatru koja kulja iz njenog stana primetio je jedan mladić, koji je alarmirao njene komšije, koji su pozvali policiju.

Komšija je ispričao da vrata od stana nisu bila zaključana, a da je, kada ih je otvorio, video Slavkine noge i da mu je bilo jasno da se nešto dogodilo. Naveo je da  bilo je očigledno da nije stradala od dima i vatre, jer je goreo sasvim drugi deo stana.

Nakon više od dve godine, u martu 2022. ovaj zločin je rasvetljen. 

Tada je uhapšen N. J. (28) iz okoline Loznice koji se, kako je saopštio MUP, tereti da je 3. januara 2020. godine u Loznici, zajedno sa G. N. (41) iz Sremske Mitrovice, došao u stan šezdesetpetogodišnje žene kojoj su, kako se sumnja, nakon kraće svađe, zadali više udaraca po glavi i telu, a potom je ugušili jastukom.

Potom su izazvali požar u stanu kako bi prikrili izvršenje krivičnog dela.

G. N. se tada nalazio na izdržavanju zatvorske kazne zbog drugog krivičnog dela. Mediji su pisali da je osumnjičeni N. J., nakon što je priveden pao na poligrafu, a da je potom priznao zločin.

Pojedini mediji su pisali da je N. J. ispričao da su on i njegov saučenik, navodno, sa ubijenom nameravali da imaju intimne odnose, kao i da su je ranije posećivali iz istih pobuda. Prema istim informacijama, ona im je otvorila vrata, ali nije bila srećna što ih vidi. Oni su je napali, a ona se opirala i pretila im policijom, nakon čega su je ubili i zapalili stan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike