Zvicerov sir, maline, starleta i majka: Šta su sve spominjali Mare Mesar i "nasmejani koljač" tokom unakrsnog ispitivanja!

21.12.2022

07:15

0

Desna ruka Veljka Belivuka pokušao da diskredituje svedoka saradnika Srđana Lalića

Zvicerov sir, maline, starleta i majka: Šta su sve spominjali Mare Mesar i "nasmejani koljač" tokom unakrsnog ispitivanja!
Marko Miljkovič imao dodatna pitanja za Srđana Lalića - Copyright Foto: 24sedam/e-stock/PinkTV/Printscreen

U nastavku suđenja Veljku Belivuku i njegovoj zloglasnoj kriminalnoj grupi, koja se tereti za sedam svirepih ubistava, juče je u Specijalnom sudu nastavljeno unakrsno ispitvanje svedoka saradnika Srđana Lalića, koji je bio pod višesatnom verbalnom paljbom drugooptuženog Marka Miljkovića.

U sudnici se juče veoma malo govorilo o predmetu optužnice, a Miljković je nizom pitanja pokušao da diskredituje Lalića, koga su mediji prozvali "nasmejani koljač" jer su sa Skaj aplikacije skinute fotografije na kojima se on, zajedno sa Belivukom, smeje pored tela jedne od žrtava koju su, prema optužnici, surovo likvidirali u kući strave u Ritopeku.

Dojučerašnji bliski saradnici danas su krvni neprijatelji u sudnici jer je Lalić u strogoj tajnosti sklopio sporazum o priznanju krivice, te svojim svedočenjem, pored prikupljenih materijalnih dokaza, "podebljao" optužbe za koje je zaprećena doživotna kazna zatvora.

Drugooptuženi Miljković, koji je najavio da će imati još mnogo pitanja za Lalića, pokušava da dokaže da je svedok saradnik bio deo određenih kriminalnih krugova i pre nego je postao bitna karika u Belivukovom klanu, skirvenom iza navijačke grupe “Principi”.

Odgovarajući na pitanja, Lalić je potvrdio da se 2017. i 2018. godine u Evropskoj uniji bavio uzgojem bašta, na kojima je sejana marihuana, te da se sa Belivukom i ekipom povezao u nadi da će to moći da se radi i u kući u Ritopeku.

Na prethodnom ročištu, Lalić je naveo da je odbeglom vođi “kavačkog klana” Radoju Zviceru, nakon što je maja 2020. godine preživeo atentat u Ukrajini, poslao novac čarter-letom, pa ga je Miljković pitao zašto je od svih ljudi Zvicer baš njega zvao.

Lalić je odgovorio da je dao 11.700 evra za privatni let, da nije on lično kupio kartu, već da je dao pare određenom čoveku da ih ponese i da je, na Zvicerovu molbu, “kuriru” kupio flašu skupog viskija.

Zvicer slao i "belo" i beli sir

Tokom međusobnog prepiranja, Lalić je naveo da je Zvicer,m osim kokaina, Miljkoviću slao sir i maline iz Crne Gore, a potom ga zivkao da ga pita kakvog su ukusa.

Drugooptuženi je, između ostalog, pitao Lalića šta je sa sefom koji se vodi na njegovu majku, na šta je svedok saradnik negodovao, rekavši da je on svoju porodicu uvek držao dalje od kriminala, za razliku od Miljkovića, koji je potom uzivknuo da želi da se njegova majka sasluša kao svedok.

Lalić je u sudnici juče pomenuo i jednu starletu, odgovarajući na pitanje da li je protivurečio Belivuku i Miljkoviću, s obzirom na to da navodi da su mu oni bili šefovi.

- Da, protivurečio sam ti kada si na stadion dovodio starletu Aleksandru Nikolić, i sa njom u bunkeru imao odnos, pa posle kažeš za nju da je dobra riba, a ja ti kažem da nije - naveo je Lalić.

Inscenirano ubistvo sa aplikacije

Jedno od pitanja odnosilo se i na fotografije sa Skaj aplikacije na kojima je Miljković juče hteo da poentira, pa je pitao Lalića da li su fotografisali inscenirano ubistvo Milija Brašnjovića, koji je na slikama oblepljen trakom pored iskopane rake i posut veštakom krvlju, na šta je svedok saradnik odgovorio potvrdno.

Na Miljkovićevo pitanje kako posle toga sudsko veće može da veruje da su fotografije ostalih realne, Lalić je kazao da se na fotografijama insceniranog ubistva može videti da je Brašnjović rumen u licu, za razliku od ostalih žrtava.

- Da li je Mili Brašnjović živ? - upitao je Marko, a svedok saradnik je rekao da se nada da jeste, i da će, ako ima imalo pameti, uraditi ono što je i on uradio – sklopiti sa tužilaštvom sporazum o priznanju krivice.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike