"Zvicer mi je poslao sliku sa crevom u ustima i podignutim palcem": Belivukov pokajnik progovorio o vođi "kavačkog klana"

02.12.2022

13:17

0

Autor: 24sedam

Miljković je Srđanu Laliću postavljao pitanja o Radoju Zviceru

"Zvicer mi je poslao sliku sa crevom u ustima i podignutim palcem": Belivukov pokajnik progovorio o vođi "kavačkog klana"
Radoje Zvicer - Copyright Zvicer nakon ranjavanja u Kijevu/detective-info.com.ua

Srđan Lalić, svedok okrivljeni u postupku koji se vodi protiv Belivukove grupe, odgovarao je danas pred sudom na pitanja optuženog Marka Miljkovića, koji ga je između ostalog, pitao da li poznaje Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana.

Miljković: Je li poznaješ Radoja Zvicera?

Lalić: Nismo se videli nikada, intenzivno smo bili u kontaktu, puštao mi je glasovne poruke. To je bio on. I ti i Veljko ste rekli da je on.

24sedam/Profimedia
Radoje Zvicer

Miljković: Da li su te glasovne poruke bile dovoljan dokaz da je to on?

Lalić: Da je to Radoje Zvicer znam i tako što mi je posle pokušaja atentata u Ukrajini slao sliku iz bolnice, sa podignutim palcem i tako što je tražio da mu platim čarter iz Ukrajine i rekao da će to da kompenzuje kokainom.

Miljković: On vrda i ne može da vrda? Da li po glasu znaš da je on?

Lalić: Ja nisam veštak. Čovek mi slao sliku sa crevom u ustima i podignutim palcem, platio sam mu čarter let.

Printscreen/Pink
 

Podsetimo, Radoje Zvicer preživeo je atentat u Kijevu, u maju 2020. godine. Na njega je pucano dok je džogirao, a život mu je spasla supruga Tamara, koja je zapucala na dvojicu muškaraca koja su pokušala da ubiju Zvicera.

Nekoliko sati nakon pucnjave u Kijevu su uhapšeni crnogorski državljani - Stefan Đukić (30) i Emil Tuzović (30), kao i državljani Srbije Milan Branković (31) i Petar Jovanović (46). Takođe, zbog sumnje da je pomagao osumnjičenim napadačima, uhapšen je i policajac iz Ukrajine, kao i jedan tamošnji bivši poslanik.

Miljković i Belivuk Printscreen
 

Veruje se da je Zvicer od Belivukovog klana naručio ubistvo Milana Ljepoje, jer je dobio informaciju da on stoji iza organizacije njegovog ubistva u Ukrajini. Dvojica osumnjičenih koji su uhapšeni u Ukrajini su iz Niša kao i Ljepoja i viđani su sa njim u društvu. 

Srđan Lalić je, na jednom od ročišta, dok je pričao o ubistvu Milana Ljepoje, naveo da je on "priznao svoje učešće u pokušaju ubistva Zvicera u Ukrajini i opravdao to finansijskim pobudama jer se pljačke teško više mogu izvoditi."

Posle ubistva Ljepoje, Belivuk i Miljković su Laliću, kako je rekao, i Marku Budimiru rekli da im je Zvicer poslao po kocku, odnosno po kilo kokaina kao nagradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike