Uhapšeni tužilac pod istragom zbog Belivuka i Miljkovića: Prikrivao dokaze o dvostrukom ubistvu, svedok saradnik sve otkrio!

20.12.2022

07:30

0

Autor: Lj.K.

Saša Čađenović se tereti da jjeu naredbi za sprovođenje istrage "kavčane" označio kao NN lica i tako im omogućio da pobegnu

Uhapšeni tužilac pod istragom zbog Belivuka i Miljkovića: Prikrivao dokaze o dvostrukom ubistvu, svedok saradnik sve otkrio!
Saša Čađenović navodno štitio i Belivuka i Miljkovića - Copyright Tanjug/Rade Prelić/e-stock-milos-rafailovic/youtub MediaBro

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore ispituje da li je bilo propusta u istrazi o ubistvu Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića. Oni su, navodno, likvidirani u jednoj kući u Stanjevića Rupi kod Spuža, a za to krivično delo se sumnjiče Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su, prema navodima istražnih organa, bili ispostava "kavačkog klana". Sumnja se da su Hodžić i Spahić likvidirani hicima iz pištolja 14. oktobra 2020, a njihova tela nikada nisu pronađena.

Specijalno državno tužilaštvo uhapšenog specijalnog tužioca Sašu Čađenovića, između ostalog, sumnjiči da je 18. avgusta 2021. godine prikrio da su vođe i članovi "kavačkog klana" Radoje Zvicer, Milan Vujotić, Dragan Knežević i Radoje Živković organizatori ubistva Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

– Nije pokrenuo krivični postupak protiv organizatora kriminalne organizacije Radoja Zvicera i istaknutih članova kriminalne organizacije Milana Vujotića, Dragana Kneževića, Radoja Živkovića i drugih na način što je, postupajući po krivičnoj prijavi Uprave policije – Odseka za suzbijanje teških krivičnih dela podnetoj protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića... u naredbi za sprovođenje istrage izostavio Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Dragana Kneževića i Radoja Živkovića, koji su u krivičnoj prijavi navedeni kao NN lica – piše, između ostalog, u naredbi SDT-a za sprovođenje istrage protiv Čađenovića.

Printscreen/Youtube/MediaBro
Specijalni tužilac Saša Čađenović uhapšen kao deo "kavačkog klana"

Napominju da je naveo njihove pin kodove na skaj ECC aplikaciji, iako mu je pre 31. marta 2021. godine bilo poznato koje koriste, "čime im je pribavio korist u vidu nevođenja krivičnog postupka i omogućavanja bekstva".

Predstavnici tužilaštva, prema našim saznanjima, kontaktirali su i sa porodicama ubijenih Hodžića i Spahića kako bi od njih pribavili određene informacije.

To potvrđuje i izjava Sabahete Hodžić, majke Damira Hodžića, koja je potvrdila da su pozvani u tužilaštvo kako bi ispričali šta su oni kao porodica istraživali oko ubistva i gde im nisu dopuštali da dalje ispituju. Ona je prokomentarisala i hapšenje Čađenovića.

Suze tužioca otkrile mnogo više od reči

– Neprestano sam ponavljala svima, a pogotovu njemu: “Vi radite na slučaju jer ste ih vi i odradili”. Ne može jedan tužilac da plače za mojim detetom, a i ne zna ga. Znala sam da se krije nešto iza, a sada sve isplivava – kazala je Hodžić.

O ubistvima Hodžića i Spahića na suđenju Belivukovoj grupi u Specijalnom sudu u Beogradu govorio je Srđan Lalić, svedok okrivljeni.

Ilustracija/Printscreen/Privatna arhiva
Svedok saradnik Srđan Lalić razotkrio kriminalnu grupu Belivuka i Miljkovića

On je ispričao da su njih dvojicu ubili Belivuk, Miljković i Nebojša Janković, a da im je kuću u kojoj je zločin počinjen obezbedio Radoje Živković Žuti, inače rođak Radoja Zvicera, koji slovi za vođu "kavačkog klana". Živković je u međuvremenu uhapšen u Turskoj zbog sumnje da je organizovao ubistvo Jovana Vukotića, navodnog vođe "škaljarskog klana".

Uveravao majku da nestali sin nije mučen

Majka Adisa Spahića, Mirsada Spahić, nakon hapšenja Saše Čađenovića izjavila je da je u šoku.

– U šoku sam jer je predmet u vezi sa mojim sinom bio kod njega. Ja sam mu verovala. Obećavao mi je da će sve rešiti i da ima dokaze za njegovo ubistvo, ako već jeste ubijen. Bila sam kod njega, da zamolim da idem u Tursku na suđenje Radoju Živkoviću, samo da ga u oči pogledam. Isto sam ga molila i za suđenje grupi Veljka Belivuka u Beogradu, obećao je i da ću tamo moći da odem, ali se ni to nikada nije desilo. Nisam imala izbora, morala sam da verujem čoveku koji mi je bio jedina nada. Samo sam tražila da mi daju neki dokaz da li mi je sin živ ili mrtav. Sada ne znam na koga da računam i kome da se obratim – kazala je Mirsada Spahić.

Čađenović joj je, kako je rekla, govorio da zna da Spahić nije kriminalac i obećavao da će sve rešiti.

– Verujem da on zna gdje su kosti mog sina, jer me je uveravao da je Adis ubijen i da ga niko nije mučio. Garantovao mi je da će ga naći, ali to se nije desilo – dodala je majka ubijenog.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike