Iskaz Belivukovog pokajnika ide u prilog optuženom Nišliji: "Kuzman nije uticao na namamljivanje Ljepoje u Ritopek!"

20.12.2022

14:32

0

Nastavljeno suđenje kriminalnoj grupi

Iskaz Belivukovog pokajnika ide u prilog optuženom Nišliji: "Kuzman nije uticao na namamljivanje Ljepoje u Ritopek!"
Veljko Belivuk i Srđan Lalić - Copyright Printscreen/Pink

Danas je u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka, koja se tereti za čak sedam ubistava, otmice, trgovinu narkoticima i brojna druga krivična dela. 

Okrivljeni svedok Srđan Lilić izašao je za govornicu kako bi nastavio da odgovara na pitanja koja mu postavljaju okrivljeni.

Pre nego je Miljković krenuo sa ispitivanjem, sudija Vinka Beraha tražila je od Lalića da objasni ko je doneo odluku da se ubije Milan Ljepoja.

- Od Marka i Veljka je to stiglo, to je bila osveta za pokušaj atentata. On je posredovao u pronalaženju ljudi koji su učestvovali u ubistvu, odgovorio je Lalić.

Na pitanje sudije da li poznaje optuženog Marka Andrića, Lalić je rekao da ga poznaje, a upitan je i da li je optuženi Andrić zvani Kuzman bio uključen u ubistvo Ljepoje.

24sedam/Maja Kostić
 

- Marko je ražio neke informacije ali one nisu bile od presudnog značaja, jer smo mi sve već znali, niti je uticalo na ovo namamljivanje koje je išlo nekim sasvim drugim tokom, rekao je Lalić.

Inače, svedok-saradnik Srđan Lalić, koji je na prethodnih šest ročišta u Specijalnom sudu u Beogradu otkrio mračne tajne svojih dojučerašnjih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Na prethodnom pretresu optuženi Marko Miljković postavljao je pitanja okrivljenom svedoku saradniku Srđanu Laliću. Tako se, unakrsnim ispitivanjem, koje je trajalo više sati, razotkrila šema funkcionisanja Belivukove kriminalne grupe, ali i to da su im nalozi, ali i droga za preprodaju i narudžbine za likvidacije, navodno stizali lično od vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Dojučerašnji saradnici, Miljković i Lalić, tokom komunikacije, očigledno su pokazivali međusobnu netrpeljivost, do te mere da je sudija opomenula optuženog da ne preti svedoku. Miljković je u nekoliko navrata pokušavao da zbuni Lalića, ali mu to nije pošlo za rukom, jer je ovaj delovao čvrsto i, čini se, stajao iza svake svoje reči.

Lalić je, između ostalog, rekao i da je poštovao i voleo Belivuka jer mu je bio "bitan", dok je Miljkovića smatrao prevarantom i lažovom, kojem je najvažniji bio novac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike