"Zamislite da ja kažem u sudnici da ću pobiti porodicu svakome ko potpiše sporazum sa tužilaštvom": Belivukove zastrašujuće reči u sudu!

20.12.2022

16:07

0

Kako kaže, svedok saradnik Srđan Lalić je sve vreme provocirao Marka Miljkovića i ponašao se za govornicom, smatra, kao kriminalac

"Zamislite da ja kažem u sudnici da ću pobiti porodicu svakome ko potpiše sporazum sa tužilaštvom": Belivukove zastrašujuće reči u sudu!
Veljko Belivuk - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku i ostalim optuženim pripadnicima kriminačne grupe za sedam ubistava i druga teška krivična dela.

Nakon što je okrivljeni svedok Srđan Lalić za govornicom odgovarao na pitanja, sada je Veljko Belivuk, u dukserici sa vidljivim logom marke "Luj Viton", izašao za govornicu da negoduje pred sudskim većem.

Kako kaže, svedok saradnik Srđan Lalić je sve vreme provocirao Marka Miljkovića i ponašao se za govornicom, smatra, kao kriminalac.

- Zamislite da sam ja pred ovim većem izgovorio ko god je potpisao sporazum sa tužilaštvom, pobiću mu celu proodicu, govorim figurativno, jer je Lalić u sudnici danas rekao "ko god ima imao pameti, treba da uradi što sam i ja, da potpišem sporazum o priznanju krivice" - rekao je Belivuk i dodao:

- Molim Vas sudija, nemojte da zemerite. Mi se ovde borimo na naše živote, molim vas da se Lalić ponaša u skladu sa onim šta je ovde u sudu.

I na prethodnom pretresu optuženi Marko Miljković postavljao je pitanja okrivljenom svedoku saradniku Srđanu Laliću.

Tako se razotkrila šema funkcionisanja Belivukove kriminalne grupe, ali i to da su im nalozi, ali i droga za preprodaju i narudžbine za likvidacije, navodno stizali lično od vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Pričao je i o trgovini drogom, oružju, otmicama, objašnjavajući kako je grupa funkcionisala. Lalić je pored ubistava sa optužnice pričao i o ubistvima Ljubomira Markovića Kiće, Ljubomira Lainovića, Vlastimira Miloševića, Mirka Kojića, Adisa Spahića, Damira Hodzića, Aleksandra Šarca, Mileta Radulovića "Kapetana", Mirka Kojića, Miloša Perunićića, Igora Dedovića, Stevana Stamatovića i drugih. Pričao je i o "skaj" aplikaciji.

Dojučerašnji saradnici, Miljković i Lalić, tokom komunikacije, očigledno su pokazivali međusobnu netrpeljivost, do te mere da je sudija opomenula optuženog da ne preti svedoku.

Miljković je u nekoliko navrata pokušavao da zbuni Lalića, ali mu to nije pošlo za rukom, jer je ovaj delovao čvrsto i, čini se, stajao iza svake svoje reči.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike