Ko je ubio Luku Perenčevića? Posle suđenja Veljku Belivuku i njegovom klanu još smo dalje od rasvetljavanja likvidacije na Banjici!

07.12.2022

19:50

0

Veljko Belivuk u sudnici prozvao policiju, a svedok okrivljeni Srđan Lalić njega za ubistvo navijača Rada

Ko je ubio Luku Perenčevića? Posle suđenja Veljku Belivuku i njegovom klanu još smo dalje od rasvetljavanja likvidacije na Banjici!
Veljko Belivuk i Srđan Lalić tvrde suprotno o ubistvu Luke Perenčevića - Copyright 24sedam/ms/mup/facebook

Istraga ubistva Luke Perenčevića (28) na beogradskoj Banjici mesecima tapka u mestu, a posle suđenja Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i njihovoj organizovanoj kriminalnoj grupi, čini se da smo još dalje od rasvetljavanja ove likvidacije. Dok je Belivuk u svojoj odbrani prozvao policiju što nije uhapsila ubicu Perenčevića, svedok okrivljeni Srđan Lalić pomenuo je da su upravo Belivuk i njegova grupa planirali i taj zločin.

U momentu ubistva Luke Perenčevića 9. maja ove godine, nešto pre 12 sati,u improvizovanoj teretani u Bulevaru oslobođenja kod broja 92 na beogradskoj Banjici, Veljko Belivuk i njegovi vojnici već su odavno bili u pritvoru, pa se postavlja pitanje ko je i po čijem nalogu zaista ubio navijača Rada.

Printscreen/Facebook/milan banjica banjica cvetic 24sedam/Katarina Mihajlović
Grob Luke Perenčevića

U odbrani koju je izneo u Specijalnom sudu Veljko Belivuk, dotakao se Luke Žižića i Luke Perenčevića.

Desi se ubistvo Luke Žižića i odmah nađu ubicu. Kad na Banjici ubiju Luku Perenčevića, priča se da je meni blizak, niko nije uhapšen, evo već godinu dana - rekao je Belivuk.

Sa druge strane, svedok okrivljeni Srđan Lalić  Između ostalog, takođe se dotakao ubijenog Luke Perenčevića, tvrdeći da je klan Belivuk-Miljković planirao i njegovu likvidaciju.

Profesionalni ubica

- Ova grupa je planirala ubistvo Luke Perenčevića i Dejana Savića - rekao je Lalić.

Luka Žižić ubijen je krajem aprila u svom kafiću "Ritual" u novobeogradskom Bloku 44. U njega je sasuo rafal muškarac obučen u majstora. Početkom maja uhapšen je Stefan M. (23) iz Kraljeva zbog sumnje da je ubio Žižića.

Nekoliko dana nakon hapšenja Stefana M. na Banjici je ubijen Luka Perenčević za koga se pričalo da je blizak Belivukovom klanu.

Nepoznati napadač, za koga se veruje da je profesionalni ubica, ispalio je u Perenčevića šest metaka iz pištolja sa prigušivačem, a potom pobegao.

Prilazeći improvizovanoj teretani, napadač je sa sebe pokušao da skrene pažnju, noseći u ruci torbu Glovo za dostavu hrane. Primetio je Perenčevića da unutra sedi na klupi, izvukao pištolj sa prigušivačem iz torbe i iz neposredne blizine ispalio šest hitaca, od kojih je jedan Luku pogodio direktno u glavu.

Pokošenom navijaču u pomoć su priskočila trojica drugova koja su se u tom trenutku nalazila u improvizovanoj teretani namenjenoj za boks.

Skrivao se u Marbelji

Ubijeni Perenčević je odranije poznat istražnim organima. Bio je navijač FK Rad, a navodilo se da je strahovao za svoju bezbednost. Luka je navodno imao mnogo neprijatelja, što konkurenata, što onih koji su hteli osvetu za ranije obračune.

- U prilog tome da je bilo mnogo onih koji su želeli njegovu glavu ide i to što je pre dve godine nekoliko meseci Luka, za svaki slučaj, proveo u Španiji. On je boravio u Marbelji sa još nekoliko drugara, ali nije poznato da li je to putovanje bilo poslovno ili se na neko vreme sklonio iz Beograda. Pretpostavlja se da nije bio u pitanju običan turistički obilazak - kaže izvor.

Printscreen/Facebook/milan banjica banjica cvetic
Luka Perenčević

Perenčević je bio jedan od glavnih rasturača droge na Banjici, a sa konkurencijom je već imao problema, pa se prvi pokušaj atentata na njega dogodio pre dve godine, kada je, prema saznanjima, nestalo 10 kilograma kokaina. Luka je, prema mišljenju konkurenata, za to bio odgovoran i napadnut je nožem, ali je preživeo.

Kao motiv Lukine likvidacije pominje se povezanost sa ubistvom Filipa Lepojevića 5. septembra 2020.  godine. Za ovo ubistvo osumnjičena su braća Rakočević, Petar (36), Radovan (39) i Uroš (26). Luka je, prema rečima Petra Rakočevića, nasrnuo na njegovog brata Uroša i zadao mu nekoliko uboda nožem. A nakon ovog incidenta, napadnut je i ubijen Filip Lepojević, za kog se smatralo da radi sa Lukom.

Posle ubistva Lepojevića, na cvećaru na Banjici koju su držali Rakočevići bačen je "koktel". Perenčević je bio prva osoba u koju je uperen prst za ovaj incident, a kasnije je zapaljen i njegov kafić "Lola". Za ovaj požar, zvanično, su bile krive instalacije.

Dva meseca pre nego što je ubijen Luka je postao otac sina Pavla, a trebalo je i da se oženi i poslove u kriminalu ostavi po strani.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike