Švercovali drogu u deterdžentu, pa je prodavali preko nastavnika u školama: Pao srpsko-hrvatski kartel u Grčkoj! (VIDEO)

15.12.2022

13:35

0

Autor: 24sedam

Pohapšeni su u saradnji sa američkom DEA koja je policiji dostavila informacije o osumnjičenima

Švercovali drogu u deterdžentu, pa je prodavali preko nastavnika u školama: Pao srpsko-hrvatski kartel u Grčkoj! (VIDEO)
Hapšenje srpsko-hrvatskog kartela - Copyright Ελληνική Αστυνομία - Hellenic Police

U Velikoj akciji grčke policije u Atini, u saradnji sa američkom DEA, pohapšeni su pripadnici srpsko-hrvatskog kartela zbog šverca droge. Grčka policija otkrila je ovu kriminalnu grupu preko dvojice grčkih nastavnika koji su njihovu drogu, navodno, prodavali u osnovnoj školi!

Grupa se tereti za šverc velike količine kokaina i kanabisa iz Španije, a članovi bande se sumnjiče da su drogu švercovali u kutijama za deterdžent.

Pohapšeni su u saradnji sa američkom DEA, koja je policiji dostavila informacije o osumnjičenima. U akciji je uhapšeno 11 osoba, među kojima su čak šestoro njih poreklom iz Srbije i Hrvatske, trojica Grka i dve Grkinje.

Ελληνική Αστυνομία - Hellenic Police
Vrednost zaplenjene droge je oko 250.000 evra

Grčka policija je proširila istragu i sada će u saradnji sa policijama više država širom sveta istražiti da li su članovi ove bande uključeni u još neka krivična dela.

Njima je zaplenjena droga, 250.000 evra od prodaje narkotika, ekploziv i oprema za pravljenje eksplozivnizh naprava, 41 mobili telefon, lažne grčke lične karte, vagice za precizno merenje i municija.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike