Pink Panter iz Srbije harao Grčkom: Ukrao robu u vrednosti od pola miliona evra, pa uhapšen!

30.10.2021

10:55

0

Srbi već hapšeni kada su u Kalitei pripremali pljačku zlatare

Pink Panter iz Srbije harao Grčkom: Ukrao robu u vrednosti od pola miliona evra, pa uhapšen!
Grčka policija - Copyright AP Photo/Thanassis Stavrakis

Grčka policija uhapsila je državljanina Srbije zbog sumnje da učestvovao u krađi bundi i krzna, vrednih pola miliona evra.

Grčki mediji prenose da je četrdesetpetogodišnji Srbin koji je već u tamošnjim medijima dobio nadimak "zlatni prsti", pripadnik kriminalne grupe Pink Panteri i jedan od njenih vodećih članova.

Portal Protothema.gr prenosi da se krađa dogodila pre nekoliko dana, a vredne bunde odnete su iz jedne fabrike krzna u gradu Kastorija. Većina ukradenih komada, njih ukupno 85 u vrednosti od 500.000 evra pronađeno je u stanu jednog Grka, u blizini Soluna.

Mediji javljaju i da su u stanu uhapšena dvojica srpskih državljana, koju su učestvovali u pljački, a da se za trećim Srbinom, kao i za vlasnikom stana u Solunu traga.

Naime, provalnici su razvalili ogradu kompanije, ušli u dvorište, razbili prozor i tako ušli u unutrašnjost objekta. Iz njega su odneli krzno i prebacili ga u stan u Solunu. Automobil koji su koristili u pljački, kako je otkriveno, takođe su ukrali, a sa drugog vozila skinuli tablice.

Pomenuti grčki portal prenosi da su su policajci danas upali u stan i u njemu pronašli i ključeve tri automobila, dva uređeja za ometanje signala, bežične predajnike, replike oružja i alat koji se koristi za krađu automobila.

Uhapšeni su privedeni tužiocu i protiv njih je pokrenut postupak za učešće u kriminalnoj grupi, krađu, falsifikat i još nekoliko krivičnih dela.

Grčki mediji takođe pišu da je Srbin i ranije hapšen. Prvi put se odigralo u zlatari u Hersonisu na Kritu, a drugi put u martu 2012. kada su u Kalitei pripremali pljačku zlatare.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike