Osuđen otac dečaka koji je stradao od opekotina u Nišu! Smrt mališana i dalje misterija, a majka čeka suđenje za zanemarivanje

07.12.2022

12:18

0

Autor: 24sedam

U vreme smrti dečaka Goran S. se nalazio u pritvoru zbog trgovine drogom

Osuđen otac dečaka koji je stradao od opekotina u Nišu! Smrt mališana i dalje misterija, a majka čeka suđenje za zanemarivanje
Roditelji dečaka koji je preminuo u mukama - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Nišlija Goran S. (46), čiji je trogodišnji sin G.S. pod još nerazjašnjenim okolnostima preminuo 28. januara ove godine, pravnosnažno je osuđen na četiri godine zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja, municije i eksplozivnih materija.

On je uhapšen novembra 2021. jer je u njegovoj kući policija pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane, pištolj i okvir sa municijom za automatsku pušku.

U vreme kada je trogodišnjak stradao njegov otac je bio u pritvoru, a protiv majke deteta T.S. (32) Osnovno javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je istragu zbog zlostavljanja i zapuštanja maloletnog lica zbog sumnje da je odgovorna što je mališan na smrt poparen velom vodom.

Goran S. je sa Višim javnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela, piše Telegraf.rs

Trogodišnjak je preminuo u stanu svoje bake D.T. u ulici Nova železnička kolonija nakon što se, kako su njih dve tada kazale ekipi Hitne pomoći a zatim i policiji, popario vrelom vodom iz tuša.

24sedam/Maja Kostić
Roditelji preminulog dečaka

One su tada objasnile da je mališan izmakao njihovoj pažnji dok su hranile i oblačile ostalo dvoje dece T.S. Tvrdile su da je dečak nakon povređivanja bio živ, te da su ga namazale mašću za opekotine, a da su primetile da ne diše tek oko tri sata ujutro.

Međutim, na saslušanju pred Osnovnim javnim tužilaštvom T.S. se branila ćutanjem a njena majka, protiv koje je takođe podneta krivična prijava za isto delo u redovnom postupku, je promenila prvobitnu izjavu.

Tvrdila je da ni ona ni T. S. nisu bile prisutne u vreme povređivanja trogodišnjaka, odnosno da su u to vreme bile u Centru za socijalni rad. Prema navodima T. S., njena jedanaestogodišnja ćerka je bila ta koja je kupala mališane i G.S. poparila vrelom vodom Njene navode potvrdila je i jedanaestogodišnjakinja koja ima status posebno osetljivog svedoka.

Nalaz patologa doveo u sumnju iskaz majke i babe

- Obdukcija je pokazala da je trogodišnjak zadobio bezuslovno smrtonosne povrede jer je imao duboke opekotine na preko 90 odsto tela. Nalaz patologa doveo je u sumnju navode da je dečak bio živ još nekoliko sati nakon povređivanja.

Prvo psihijatrijsko veštačenje dečakove majke obavljeno aprila ove godine pokazalo je da je ona privremeno procesno nesposobna. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva ona je posle pet meseci ponovo podvrgnuta istom veštačenju koje je pokazalo da je sposobna da prati tok sudskog postupka.

Goran S. i T. S. imaju još dvoje maloletne dece koja su nakon tragedije po odluci Centra za socijalni rad zbrinuta u hraniteljskim porodicama.

Otac dečaka bio ogorčen taštinim iskazom

24sedam/Maja Kostić
Otac dečaka Goran S.

Nišlija Goran S., otac stradalog dečaka, bio je ogorčen iskazom dečakove bake pred Osnovnim javnim tužilaštvom. Njene tvrdnje da nije ni bila u stanu kada je dečak stradao, smatrao je smišljenim manevrom usmerenim da izbegne krivičnu odgovornost za tragediju. 

- U šoku sam, samo tako mogu da opišem svoje osećaje nakon saznanja šta je majka moje supruge rekla pred tužilaštvom.  Međutim, nisam ni najmanje iznenađen ovakvim njenim ponašanjem jer je odlično poznajem. Ona je spremna da sve uradi da izbegne krivicu i da na drugog svali odgovornost, ne bih bio iznenađen da je rekla da je te večeri u kupatilu bila i žirafa – rekao je Goran tada za 24sedam.

Argumentujući tvrdnje da je njegova tašta svojim novim iskazom pokušala da spasi isključivo sebe, naveo je da lično ima saznanja da je sposobna za svaku manipulaciju.

- Tvrdim pod moralnom i materijalnom odgovornošću da je ona u stanju da učini svašta da bi sebe zaštitila. Osoba koja od svojih najbližih krije činjenice o ličnom životu, sasvim je u stanju da i u ovakvoj situaciji uradi sve što može da zamrsi i iskomplikuje, pa  da neko drugi strada a ne ona. Mislim tu pre svega na svoju suprugu koja najviše ispašta zbog svega što se desilo . To neću dozvoliti, gledam da spasim svoju porodicu i tražim da se sudi na osnovu dokaza. Na osnovu svega dosada urađenog, smatram da istraga ide u pravom pravcu i da jedan patološki lažov neće uspeti da je skrene – istakao je Goran.

Dodao je da je njegova supruga juče puštena iz pritvora ali da je u jako teškom stanju zbog  tragedije koja ih je zadesila.

- Pod lekovima je, veoma joj je teško, pokušavam da joj pomognem da se izborimo sa ovim što je zadesilo našu porodicu. Boriću se da mi se vrate ostalo dvoje dece koja su u hraniteljskoj porodici. Posetili su me socijalni radnici, smatram da sam dokazao da imam uslove i kapacitete da brinem o njima. Sutra treba da se sretnem sa direktorom Centra za socijalni rad, nakon čega ću znati više o daljem toku postupka da dobijem svoju decu nazad – objasnio je Goran.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike