Građevinski preduzimač izrešetan na Karaburmi: Dragan poslednjim hicem "overen" u glavu!

13.12.2023

08:00

0

Sestra posle zločina oprala hodnik da majka i sin ubijenog Dragana Stojanovića ne vide krv

Građevinski preduzimač izrešetan na Karaburmi: Dragan poslednjim hicem "overen" u glavu!
Dragan Stojanović i zgrada na Karaburmi u kojoj je ubijen - Copyright Printscreen/YouTube/ljubavpravoslavlje/googlemap

Građevinski preduzimač Dragan Stojanović, zvani Stojke, ubijen je na današnji dan pre tačno 10 godina u hodniku zgrade u Ulici Salvadora Aljendea broj 8 na beogradskoj Karaburmi, gde je živeo s majkom i devetogodišnjim sinom. U njega je ubica ispalio devet metaka iz pištolja, da bi ga desetim, u glavu, dokrajčio. Počinilac ovog zločina do danas nije otkriven.

Kobnog 13. decembra 2013. giodine, napadač je u 1.25 sati ušao za Stojanovićem u zgradu. U prizemlju, kada je krenuo ka stepenicama, kojima bi se popeo do svog stana na prvom spratu, ubica je izvadio pištolj i zapucao.

Stojanović je, po svemu sudeći, uleteo u klasičnu "sačekušu". Ubica je u njega ispalio ceo šaržer. Očigledno da napadač nije hteo da rizikuje, pa je prišao okrvavljenom Stojanoviću, približio žrtvi cev pištolja i pucao mu u glavu.

Dragan je pogođen u grudi i glavu. Tri metka, međutim, prošla su kroz ulazna vrata stana broj 7 u prizemlju, u kojem je spavala studentkinja koja je tek diplomirala. Hitna pomoć je zatekla muškarca bez svesti i pulsa kako leži u prizemlju zgrade. Imao je vidljive povrede glave i obilno je krvario. Lekari su pokušali reanimaciju, ali nije mu bilo spasa

Devojka diplomac je, kako kaže vlasnica stana Jelena, odmah nakon uviđaja otišla zbog velikog straha. Jedan od hitaca je pogodio i dno ulaznih vrata susednog stana, takođe u prizemlju višespratnice. Stojanović je živeo u stanu iznad tog, na prvom spratu, s majkom i sinom. Oni, međutim, nisu čuli pucnjavu.

Ni video-nadzor ni interfon

Dragana, sestra ubijenog Stojanovića rekla je posle zločina novinarima da majka srećom nije čula pucnjavu niti je videla mrtvog sina.

 - Tu mu je bio i sin. Izašle su i komšije. Mene su pozvali čim su mi ubili brata i odmah sam došla. Hodnik je bio krvav. I vrata stana ispred kojeg je ubijen. Izrešetani su bili zidovi, vrata... Oprala sam hodnik posle policijskog uviđaja da majka i Draganov sin ne vide krv - ispričala je za medije potresena Dragana.

Motivi ubistva nisu bili poznati i policija je ispitivala sve kontakte i poslove Stojanovića. Inspektori beogradske policije pozivali su na informativni razgovor sve Stojanovićeve prijatelje kako bi došli do podataka koji bi pomogli u otkrivanju motiva zločina i hvatanju ubice. to, međutim, nije pomoglo.

Printscreen/YouTube/ljubavpravoslavlje
Dragan Stojanović Stojke

Zgrada na Karaburmi u kojoj se dogodilo ubistvo nema video-nadzor i potpuno je neobezbeđena. Interfon ne radi, a ulazna vrata svako može da otvori kad god hoće, govorili su ogorčeni stanari posle zločina. U dva stana u prizemlju, gde se desilo ubistvo, niko ne stanuje. Ubica je, prema prvim rezultatima istrage, sve to znao i zbog toga je odlučio da baš na tom mestu postavi Stojanoviću zasedu, jer je lako mogao da uđe u zgradu i iz nje pobegne neopaženo.

Debeo dosije

- Živeo je sa majkom i maloletnim sinom. Žena mu je otišla u Englesku, a on i njegova mama su se brinuli o dečaku. Ova zgrada je vrlo rizična za život, smenjuju se stanari i verujte da i ne znam ko se sve ovuda šeta -  rekao je jedan od komšija.

Žrtva je takođe imala debeo policijski dosije. U njemu stoji da je bio hapšen zbog teških krađa i razbojništava, a zbog pokušaja ubistva 1996. godine odležao je i zatvorsku kaznu. Sa robije je izašao nedugo pre ubistva. Od tada se bavio građevinskim poslovima. Sumnjalo se da mu je više osoba dugovalo novac, ali i da je sam bio dužan.

Dragan se, kako se sumnjalo, bavio i prodajom narkotika, a novac od droge navodno je pokušao da opere preko građevinskih investicija. On je pre izvesnog vremena hteo da nadzida zgradu u kojoj je živeo i da izgradi stanove koje bi prodavao.

- Dovodio je čoveka koga je predstavio kao svog kuma, inače građevinskog investitora. Bili smo zainteresovani da sredimo zgradu, ali ispostavilo se da su temelji preslabi i da ne bi izdržali nadziđivanje. Dragan se tada razbesneo, pretio je i bio je vrlo grub prema komšijama - ispričao je jedan od stanara zgrade.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike