Otmičar sa Karaburme mora hitno na lečenje: Auto-mehaničaru satima držao nož pod grlom, stručnjaci procenili da bi na slobodi ponovio delo

13.10.2022

11:34

0

Autor: 24sedam

Tužilaštvo je predložilo da se okrivljenom produži pritvor

Otmičar sa Karaburme mora hitno na lečenje: Auto-mehaničaru satima držao nož pod grlom, stručnjaci procenili da bi na slobodi ponovio delo
OTMICAR talacka kriza palilula instagram moj beograd (3) - Copyright Instagram printscreen/moj_beo_grad_

Prvo osnovno tužilaštvo predložilo je meru obaveznog lečenja S. J. (28) koji je 15. septembra u auto-mehaničarskoj radnji na Karaburmi držao Slobodana Trifunovića kao taoca nekoliko sati. Slobodanu je tada, podsetimo, držao nož pod grlom i naneo mu lake povrede.

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon sprovedenog dokaznog postupka podnelo sudu predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja prema S. J. zbog izvršenja krivičnog dela protivpravno lišenje slobode i krivično delo ugrožavanje sigurnosti - saopštilo je tužilaštvo.

Takođe, tužilastvo je predložilo da se prema okrivljenom produži pritvor, imajući u vidu da je komisija stalnih sudskih veštaka pored postavljene dijgnoze navela da postoji i ozbiljna opasnost da će okrivljeni ponoviti ista ili slična dela ako se nađe na slobodi.

Podsetimo, S. J. je uhapšen istog dana, posle pregovora sa policijom, a na saslušanju u tužilaštvu navodno je izjavio da je "za to imao razloge".

- Izjavio je da mu prete navijači. Rekao je i da je sa vlasnikom servisa Slobodanom bio u dobrim odnosima, ali da ga je držao kao taoca jer mu je brat navijač - otkrio je tada izvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike