Upucao Dražena u glavu i telo u Ugrinovcima, pa pozvao policiju: Bojan zvani Kikinda u tužilaštvu izneo detaljnu odbranu

09.12.2022

12:04

0

Autor: 24sedam

Sumnja se da je Bojan T. Dražena ubio jer ga nije plaćao za ture transporta migranata koje je obavljao za njega

Upucao Dražena u glavu i telo u Ugrinovcima, pa pozvao policiju: Bojan zvani Kikinda u tužilaštvu izneo detaljnu odbranu
B. T. zvani Kikinda upucao Dražena Delevića - Copyright Facebook/Dražen Delević

Bojan T. (23) zvani Kikinda koji se osumnjiči da je 7. decembra oko 14:30 časova nakon kraće rasprave hicima iz pištolja usmrtio Dražena Delevića, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Osumnjičeni je na saslušanju priznao zločin i detaljno izneo svoju odbranu, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Naredbom o sprovođenju istrage Bojanu T. se na teret stavljaju krivična dela Teško ubistvo na svirep i podmukao način i Nedozvoljeno proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Printskrin/Facebook/ Dražen Delević
Ubijeni Dražen Delević

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da je bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne zatvora za krivična dela za koja se tereti, navodi se u saopštenju.

Sumnja se da je Bojan T., nakon kraće rasprave sa Delevićem, koji je stajao na kolovozu pored automobila marke “BMW X6”, iz neposredne blizine, ispalio više projektila u pravcu njegove glave i tela. Delević je usled nanetih povreda preminuo, a Bojan T.  je  pobegao sa lica mesta automobilom marke “Škoda oktavia”.

Nedugo zatim pozvao je policiju i saopštio šta je učinio, nakon čega je uhapšen u Dobanovicima.

- Ubio sam ispred svoje kuće Crnogorca po imenu Dražen, koji mi je dužan pare. Nalazim se u Dobanovcima, dođite po mene - navodno je rekao osumjičeni policajcima.

Sumnja se da je Bojan T. Dražena ubio jer ga nije plaćao za ture transporta migranata koje je obavljao za njega. U medijima se navodi da je Dražen Bojanu navodno dugovao 90.000 evra.

Podsetimo, ubijeni Dražen Delević je državljanin Crne Gore i ima dosije. Njemu se u Bijelom Polju sudi zbog šverca 215 kilograma marihuane, a u Srbiji je osuđen zbog pljačke menjačnice i trebalo je da ide na izdržavanje kazne.

Komšije uhapšenog Bojana rekle su da se on pre tri-četiri godine doselio u Ugrinovce, kao i da je dete iz hraniteljske porodice rodom iz okoline Kikinde.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike