Krvnički pretukao pa udavio svog brata na Đurđevdan: Počelo suđenje Nišliji (45), evo kako se pravdao tokom izlaganja

07.12.2022

12:39

0

Autor: Maja Kostić

Nastavak suđenja zakazan je za 22. decembar

Krvnički pretukao pa udavio svog brata na Đurđevdan: Počelo suđenje Nišliji (45), evo kako se pravdao tokom izlaganja
Ilustracija - Copyright pixabay/4711018

Pred Višim sudom u Nišu nastavljeno je suđenje Milanu Grujiću (45), iz Niša, koji je uhapšen zbog sumnje da je u toku noći 6. maja, na Đurđevdan, krvnički pretukao pa udavio svog starijeg brata Sašu Grujića (52) u porodičnoj kući u Požarevačkoj ulici u Nišu.  

- Saša je svakog dana dolazio kod nas u prodavnicu da kupi hleb i mleko i uredno je sve plaćao. Živeo je sa bratom, ali nikada nisu dolazi zajedno. Priča se da su se često tukli. Tog dana Saša je dolazio tri puta, ali nije kupio hleb i mleko, već pivo i neke čokoladice. Najpre je došao u pola devet, kao i uvek, pa onda oko 11 sati, a treći put pred kraj moje smene, oko pola tri. Izgledao je kao i uvek, ništa neobično nisam primetila. Sutradan sam čula šta se desilo, a i videla sam Milana, njegovog brata. Izjavila sam mu saučešće. Izgledao je tužno - posvedočila je prodavačica radnje u kojoj su Saša i Mila pazarili namirnice. Rekla je da su obojica uvek bila  korektna i poštena, da su uredno plaćala sve, ali da ne zna ništa višeosim onog što se prepričava u ovom niškom kraju.

Milan je prethodno na suđenju izjavio da su tog dana sedeli sa komšijom Srđanom i pili pivo. Saša je posle sat i po otišao po još dva piva za Srđana, a nakon izvesnog vremena došla je Srđanova supruga, pa otišla.

- Srđan je popio još dva piva, a Saša me je pitao da li može da ide oko 16 sati do apoteke po lekove. Saša je bio mnogo uznemiren, pitao je da li može da popije još dve tablete "bensedina". Rekao sam mu da ako mora, neka ih popije. Po terapiji, pio je tri puta po jednu tabletu. Sedeo je na fotelji, dok smo Srđan i ja pričali o dogodovštinama, bilo je tu i smeha. Oko 20.30 Saša je otišao u sobu da popije redovnu terapiju, a da li je popio, ne znam. Srđan je otišao, a on se vratio u sobu. Rekao sam mu da možemo da gledamo film. Legli smo u krevet, on je počeo da se vrpolji. Rekao sam mu da ne mogu sa njim da spavam, uzeo sam ćebe i jorgan i otišao u drugu sobu. Legao sam da spavam, a posle 20 minuta čuo sam u hodniku da je nešto palo. Ustao sam i video ga ispred vrata boravka na pločicama kako leži. Podigao sam ga i vratio u krevet. Ne sećam se da li je bio svestan. Pozvao sam Hitnu pomoć oko 21.30. Možda sam bio drzak prema njemu, ali on je celog dana pio samo "bensedine". Prijavio sam da mu nije dobro, a Hitna je pitala da li su mu otvorene oči, a ja sam odgovorio da jesu. Oni mi ništa nisu rekli, nisu me ni pitali za adresu - rekao je Milan.

Naveo je da je otišao u svoju sobu, misleći da će Saši ujutru biti bolje.

- Oko 3.30 sam se probudio i otišao da proverim da li mu je bolje. Kako sam ga ostavio, tako sam ga i zatekao. Pozvao sam Srđana kao prvog komšiju da mi se nađe, jer sam se našao u beznađu. U međuvremenu sam pokušao da mu pomognem, drmao ga za ramena i vrat, udarao mu šamare, davao mu veštačko disanje i masažu srca - istakao je Grujić.

Suđenje će biti nastavljeno 22. decembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike