Rafali iz kalašnjikova za Budvanina, čiji je brat u zatvoru posuo vrelim uljem ubicu Nikole Bojovića: Greškom ubijen i niški ginekolog!

07.12.2022

07:00

0

Ubijeni Đorđe Boreta je brat od strica Saše Borete osuđenog na 30 godina zbog ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića

Rafali iz kalašnjikova za Budvanina, čiji je brat u zatvoru posuo vrelim uljem ubicu Nikole Bojovića: Greškom ubijen i niški ginekolog!
Đorđe Boreta i uviđaj posle likvidacije u Bečićima - Copyright YouTube/ Vijesti Online

Poznati Budvanin Đorđe Boreta ubijen je na današnji dan pre tačno šest godina u pucnjavi u jednom elitnom lokalu u Bečićima, dok je u društvu prijatelja ispijao kafu. Kiša metaka iz "kalašnjikova" usmrtila je i poznatog niškog ginekologa Dragana Zečevića, koji je sa sugrađaninom Ivom Stanišićem, sedeo za stolom do Borete.

U momentu likvidacije i dve godine pre toga, Đorđe Boreta bio je zakupac poznate plaže Mogren 1. On je i brat od strica Saše Borete, koji važi za dobrog prijatelja Luke Bojovića, a 2014. godine je u zatvoru vrelim uljem polio osumnjičenog za ubistvo Lukinog brata Nikole

Profimedia/Facebook/Legende devedesetih
Saša Boreta i Luka Bojović

Za ubistvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića, kao i ranjavanje Iva Stanišića, optuženi su Vladimir Šmanja iz Banjaluke, Nišlija Miljan Bulatović, Budvani Vasilije Rafailović i Ratko Vušović.

Optužnicom je obuhvaćen i Bjelopoljac Ivan Cicmil koji se, piše u aktu tužilaštva, tereti da je član kriminalne grupe koji je bio zadužen za nabavljanje i skrivanje oružja.

Uprkos suđenju koje u Crnoj Gori i dalje zvanično traje, presude za dvostruko ubistvo u Bečićima i dalje nema, a sudski epilog se i ne nazire.

Rešetali nasumice

Dve maskirane osobe su tog 7. decembra 2016. godine  prvo prošle pored kafića, a zatim je jedan od njih iz automtske puške "kalašnjikov" i zapucao. U napadu je tada ranjen i Ivo Stanišić, dok je očevidac ispričao da je napadač pucao nasumično i da su ljudi padali na pod, kako bi izbegli metke.

U pogrešno vreme na pogrešnom mestu

Dr Nataša Potić Zečević, supruga dr Dragana Zečevića, posle zločina rekla je za medije da je poznati niški ginekolog od 2000. godine živeo u Bečićima.

- Nije imao šansu da preživi, pogođen je sa pet hitaca od kojih je jedan bio direktan pogodak u glavu. A jedini peh mu je bio što je imao taj ritual da svakog jutra popije kafu u tom kafiću koji je bio na pedesetak metara od njegove kuće. Cela ta priča nema veze sa njim, bio je slučajna žrtva, jer se našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu - rekla je ona nakon zločina.

Meta je, po svemu sudeći, bio Boreta, Niški ginekolog, koji je u Bečićima bio na odmoru, jer u tom mestu ima kuću, po svoj prilici, sedeo je sa vlasnikom kafića u koji je svako jutro dolazio na kafu, tako da je bio slučajna žrtva.

YouTube/ Vijesti Online
Policijski uviđaj posle zločina u Bečićima

Državljnin BiH Vladimir Šmanja i Nišlija Miljan Bulatović, terete se da su počinili krivično delo teško ubistvo putem pomaganja. Oni su navodno mesecima pratili Boretu, a kasnije i omogućili ubicama da pobegnu, pisali su crnogorski mediji.

Njima je 2020. godine, imajući u vidu dužinu kontinuiranog trajanja pritvora i činjenicu da prvostepena odluka nije doneta, pritvor ukinut.  U cilju obezbeđenja njihovog prisustva na glavnom pretresu, izrečene su im mere nadzora - zabrana napuštanja opštine Budva, osim na pozive suda ili tužilaštva, obaveza povremenog javljanja policiji, privremeno oduzimanje putnih isprava i mera nadzora - zabrana sastajanja sa određenim osobama.

Krvavi plan 

Prema optužnici, Vasilije Rafailović okrivljen je da je organizator sedmočlane grupe koja je planirala likvidaciju Borete. On je, kako piše u spisima predmeta, i direktni počinilac ubistva, pisali su crnogorski mediji.

Radi realizacije kriminalnog plana, 7. decembra 2016. godine, kako stoji u optužnici, okrivljeni Rafailović i Ratko Vušović sa umišljajem su Boretu i Zečevića, a Ivu Stanišiću naneli tešku telesnu povredu. Rafailović je iz automatske puške koju je nosio sa sobom ispalio najmanje 14 projektila prema Boreti, Zečeviću i Stanišiću, koji su se nalazili na terasi ovog lokala.

YouTube/ Vijesti Online
Jedna od ispaljenih čaura i Đorđe Boreta

Time su, prema navodima optužnice, okrivljeni Rafailović, Vušović, Bulatović i Šmanja, kao saizvršioci počinili teško ubistvo i nedozovoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U ranijem rešenju Apelacionog suda o produžavanju pritvora Vladimiru Šmanji i Miljanu Bulatovlću, piše da su njih dvojica ubicama pomogli obezbeđivanjem garaže za skrivanje predmeta upotrebljenih u izvršenju krivičnog dela (motocikla i drugih predmeta).

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike