Stajling Luke Bojovića neodoljivo podseća na glavnog junaka “Birmingemske bande”! I događaji iz njegovog života slični scenama u seriji

06.12.2022

19:50

1

U seriji je vođi bande ubijena supruga, a u realnom životu Bojoviću je ubijen brat

Stajling Luke Bojovića neodoljivo podseća na glavnog junaka “Birmingemske bande”! I događaji iz njegovog života slični scenama u seriji
Luka Bojović i glavni junak "Birmingenske bande" - Copyright Printscreen/Youtube/Promo RTVojvodine Twitter/Arsil

Nakon deset godina provedenih u španskom zatvoru, Luka Bojović je poslednjeg dana novembra stigao u Srbiju, a mnogi su na osnovu fotografija napravljenih na beogradskom aerodromu, kad je doleteo iz Madrida, primetili da njegov stajling neodoljivo podseća na glavnog junaka britanske kriminalističe serije “Birmingemska banda”.

Bojović se “prizemljio” sa kapom na glavi kakvu je kroz svih šest sezona serijala nosio vođa “Peaky Blindersa” Tomi Šelbi.

Radnja serije fokusirana je na porodicu Šelbi, čiji su članovi pripadnici birmingemske bande koja zarađuje novac klađenjem, reketiranjem i pljačkama, a odnosi se na period neposredno nakon završetka Prvog svetskog rata. Vođstvo Tomija Šelbija testirano je kada iz Belfasta stiže inspektor Kembel sa zadatkom da očisti grad od bandi i pronađe ukradeno oružje poslato za Libiju.

Pored stajlinga, i neki događaji iz scenarija poklapaju se sa životnim prilikama Luke Bojovića.

Obojica su bila u ratu, u seriji je glavnom junaku najjači udarac zadat kad mu je ubijena supruga, dok je u stvarnom životu Luki Bojoviću 2013. godine u centru Beograda ubijen brat Nikola, kao osveta za smrt vlasnika kazina “Slavija” Brana Šaranovića, čiji je brat pokrenuo krvoproliće verujući da je Luka u to umešan.

U čitulji bratu Bojović je napisao: ”Nidžo, više puta sam umirao, ali ovako nikada.”

U poslednjoj sezoni “Birmingemske bande”, nakon krvavog uličnog rata, u koji je, baš kao i u sudbinu Luke Bojovića, konce vukla i policija, Tomi je izveden na streljanje, međutim, njegov dželat upucao je dvojicu iz svoje pratnje, a Šelbi se na velika vrata vratio u Birmingem. Ovakav neočekivani obrt usledio je nakon što je sam Vinston Čerčil telefonirao jednom od glavnih ljudi u policiji.

Kilijan Marfi, serija "Peaky Blinders"/Profimedia
 

Iako su mnogi verovali da će Luka Bojović na robiji ostati do 2024. godine, španske vlasti su ga pustile na pola odslužene kazne, a kako su mu sva dokumenta bila istekla, deportovan je u Srbiju, u koju je stigao kao slobodan čovek, jer se ovde protiv njega ne vodi nijedan krivični postupak.

Profimedia
 

Bojović je uhapšen u Španiji febraura 2012. godine i osuđen zbog posedovanja dugih cevi na 18 godina zatvora. Sa njim su uhapšeni Vladimir Milisavljević Budala, odbegli pripadnik “zemunskog klana”, i Siniša Petrić zvani Zenica, koji je kao pripadnik grupe zloglasnog Marinka Magde bio osuđen na smrt, ali mu je kazna ublažena jer je u vreme izvršenja dela bio maloletan, posle čega je spletom okolnosti uspeo da pobegne iz zatvora u Dubravi.

Dok se protiv Bojovića vodio postupak u Španiji, u Srbiji mu je pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal suđeno za dva ubistva i četiri pokušaja ubistva, ali je oslobođen usled nedostatka dokaza.

U poslednjih nekoliko godina u Beogradu su mu ubijena dvojica bliskih prijatelja, Siniša Milić Boske i Rade Rakonjac, te kum Dragoslav Miloradović i advokat Miša Ognjanović.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike