Znate li šta je „running gag“ ili „šala koja traje“? Odgovor daje glavni glumac serije „Peaky Blinders“

18.03.2022

09:01

0

Gledaoci su prvi put primetili da Kilijan Marfi nikada nije pojeo ni zalogaj hrane u prvih 18 epizoda serije još 2017. godine

Znate li šta je „running gag“ ili „šala koja traje“? Odgovor daje glavni glumac serije „Peaky Blinders“
profimedia-0465718631 - Copyright Kilijan Marfi, serija "Peaky Blinders"/Profimedia

Kreirana od strane britanskog režisera Stivena Najta i smeštena u grad Birmingem u Engleskoj, serija “Peaky Blinders” se vrti oko “podviga” istoimene kriminalne organizacije neposredno posle Prvog svetskog rata.

Izmišljena banda je zasnovana na istoimenoj stvarnoj urbanoj omladinskoj bandi koja je ušivala žilete u vrhove svojih kapa i delovala u gradu u periodu od  1890. do 1910. Serija je stekla ogromnu popularnost otkako je premijerno prikazana 2013. godine.

Kilijan Marfi, serija "Peaky Blinders"/Profimedia
 

U nedavnom intervjuu za BBC Radio 1, glavni glumac Kilijan Marfi je objasnio zašto se njegov lik, Tomi Šelbi, nikada ne vidi kako jede tokom cele serije. On otkriva da nije bio svestan da Tomi nikada nije jeo na ekranu sve dok nije snimio prvu i drugu sezonu, što je njemu i Najtu dalo ideju da nastave sa tim i pretvore to u “running gag” (šala koja traje). Marfi takođe navodi da je igranje lika “tako dugo” njemu i šouranerima omogućilo “luksuz” da dodaju takve detalje.

- Sećam se, prošli smo prve dve serije, a onda smo shvatili da nikada nismo videli Tomija da jede. Sedeo je za stolovima, ali nikada nije pojeo ni zalogaj. Onda smo to napravili kao neku vrstu gega. Dakle, tokom 36 sati serije, Tomi Šelbi nikada ne konzumira ništa od hrane, osim što jednom pojede grančicu mente kada je sa sinom. Ove stvari se razvijaju kada imaš luksuz da budeš sa likom toliko dugo - izjavio je Marfi.

Kilijan Marfi, serija "Peaky Blinders"/Profimedia
 

Gledaoci su prvi put primetili da Tomi nikada nije pojeo ni zalogaj hrane u prvih 18 epizoda “Peaky Blindersa” još 2017. godine, pre izlaska četvrte sezone, što je navelo fanove da izraze želju da konačno vide glavnog lika kako jede neki oblik čvrste hrane. 

Marfi je odgovorio na teoriju i pokušao da razjasni zašto je to bio slučaj, rekavši da je sveobuhvatna priroda Tomijevih poduhvata preuzela njegov život i da mu nije dala dovoljno vremena da spava ili jede, za šta on misli da je prikazano na “briljantan način”.

Marfijevi najnoviji komentari o fenomenu o kome se mnogo raspravlja potvrđuju da je nedostatak apetita njegovog lika u seriji bio nameran, i više zabavna činjenica za okorele fanove. Dok je Tomi Šelbi samo progutao list mente, kao što je Marfi pomenuo, činjenica je da je lik konzumirao viski neverovatnih 213 puta na ekranu, što takođe može dati ideju zašto nije previše obožavalaca uhvatilo ovu bizarnu statistiku.

Dok se šesta sezona ove popularne serije trenutno emituje na BBC-ju u Velikoj Britaniji, međunarodni fanovi mogu da saznaju da li su im želje ispunjene kada bude objavljena na Netflixu 10. juna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: headliner.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike