"Kako se aerodrom promenio": Ovo je prvo što je Luka Bojović izgovorio kada je ugledao svog advokata!

30.11.2022

21:50

0

Lukin advokat je kazao da se protiv Bojovića ne vodi nijedan postupak

"Kako se aerodrom promenio": Ovo je prvo što je Luka Bojović izgovorio kada je ugledao svog advokata!
Luka Bojović i advokat Borivoje Borović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Profimedia

Luka Bojović koji je 10 godina proveo u zatvoru u Španiji, stigao je večeras u Beograd letom iz Madrida.

Bojović je, nakon što je deportovan iz Španije, prošao kratko proceduru na beogradskom aerodromu, jer je doputovao bez ikakvih dokumenata, i prva osoba koju je ugledao na jednom od sporednih izlaza sa aerodroma bio je njegov advokat Borivoje Borović.

Borović je u izjavi za 24sedam rekao da je srećan što je on osoba koju je Luka prvu ugledao kad je stigao u Srbiju.

- Prvo što je rekao bilo je "kako se aerodrom promenio, ne može da se prepozna - otkriva za 24sedam Lukin advokat.

Takođe, Lukin advokat je kazao da se protiv Bojovića ne vodi nijedan postupak.

- Protiv Luke Bojovića ne vodi se nijedan postupak i došao sam u svojstvu advokata - rekao je ranije večeras Borović.

Borović: Bojović prošao proceduru identifikacije, otišao kući

Advokat Borivoje Borović, nekadašnji branilac Luke Bojovića, koji je večeras deportovan iz Španije posle 10 godina provedenih u zatvoru, rekao je za Tanjug da je Bojović prošao proceduru identifikacije na aerodromu.

Borović je rekao i da je Bojoviću sve sređeno što se tiče dokumenata, kao i da je on napustio aerodrom i otišao kući. Bojović je obavio razgovor sa policijom, odnosno prošao proceduru identifikacije - rekao je advokat koji nije želeo da iznosi druge detalje.

U međuvremenu pojavila se fotografija Bojovića koji je posle 10 godina ponovo na tlu Srbije.

 

 

Dve varijante nakon izlaska iz aviona

Podsetimo, u međuvremenu su se pojavile dve varijante mogućeg kretanja Bojovića nakon izlaska iz aviona.

Prema prvoj verziji Bojović će u pratnji policije otići u policijsku stanicu 29. novembar. Očekuje se da će sa njim tamo biti obavljen informativni razgovor, što je standardna procedura u slučajevima deportacije i ekstradicije.

Prema drugoj verziji, navodni vođa nekadašnjeg zemunskog klana će sa policijom obaviti informativni razgovor na aerodromu, a takođe postoji mogućnost da Bojović bez vidljive pratnje pripadnika službe bezbednosti ode ka gradu.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu podiglo je bilo optužnicu protiv Bojovića 2010. godine u kojoj je navedeno da je on stao na čelo "zemunskog klana“ posle ubistva Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, koji su do tada bili vođe "zemunaca". Prema navodima tužilaštva, svoju moć učvrstio je posle hapšenja Milorada Ulemeka Legije.

Teretio se tada i za ubistvo Branka Jeftovića Jorge 2004. godine, kao i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, pri čemu su usmrćeni njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić. Prema navodima te optužnice, Bojović je njih krivio za ubistvo svog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana. Sa ovim zločinima Luku Bojovića je povezao Sretko Kalinić.

Profimedia
Luka Bojović

Viši sud u Beogradu, međutim, u avgustu 2016. godine naredio je povlačenje poternice za Bojovićem raspisane 2010. godine, jer je u Specijalnom sudu u Beogradu, oslobođen svih optužbi zbog nedostatka dokaza, a tu presudu potvrdio je i Apelacioni sud.

Mnogi u Srbiji i Crnoj Gori drhte na pomisao da bi Luka Bojović mogao da bude na slobodi, jer su mu u krvavim obračunima ubijeni mnogi bliski ljudi. Među njima su i brat Nikola, kum Luka Đurović, prijatelj Dragoslav Miloradović Gale, advokat koji ga je branio Dragoslav Miša Ognjanović, saborac Rade Rakonjac, Siniša Milić Boske, Cvetko Simić, Ilija Novović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike