Svi su mislili da će postati velika umetnica: Hodala je na vrhovima prstiju, a onda je upoznala Luku! Zbog ljubavi je sve napustila

04.11.2022

20:05

0

Barbara Bojović dugo godina je igrala balet u školi Lujo Davičo

Svi su mislili da će postati velika umetnica: Hodala je na vrhovima prstiju, a onda je upoznala Luku! Zbog ljubavi je sve napustila
Copyright Printscreen/YouTube/Marko Nede/Tanjug Profimedia

Više od jedne decenije „radna“ biografija Luke Bojovića, često puta zlonamerno „filovana“ iz kriminalno-policijskih krugova na njegovu štetu, okupira pažnju medija i javnosti, jednako kao i detalji iz života njegove supruge Barbare.

Pažnju medija privukla je u vreme kada je febraura 2012. godine u Španiji uhapšen Luka, i kada su španski istražitelji, negde pred zoru, razvalili vrata stana u kome je živela sa troje dece i uhapsili je zbog sumnje da je i ona deo kriminalne grupe.

Dok je trajao pretres stana, izbezumljenoj i od straha prestravljenoj Barbari prišao je jedan od agenata i umirujućim glasom joj rekao da se smiri, da će sve biti u redu, jer oni znaju „da je u pitanju nameštaljka“. Njen svekar, legendarni direktor beogradskog zološkog vrta Vuk Bojović, ispričao je pred kamerama svoj razgovor sa snajom koja se na slobodi našla posle 20 dana.

Španski mediji su tih dana objavili i detalje iz ljubavnih poruka između Barbare i Luke, koji je u Valensiji boravio pod lažnim identitetom, krijući se pred policijskom poterom, što je još više zaitrigiralo javnost da nešto više sazna o ovoj lepoj Beograđanki.

Tokom Bojovićeve desetogodišnje robije u Španiji, sa koje će se u narednih mesec dana vratiti u Srbiju kao slobodan čovek, Barbara je viđena u Beogradu samo nekoliko puta i to na sahranama, kada je ubijen Lukin brat, a njen dever Nikola, potom na sahrani svekra Vuka Bojovića i na kraju kad joj je preminuo otac, čuveni golman Partizana Petar Borota.

Printscreen/YouTube/Marko Nede/Tanjug
Barbara Bojović važila je za najlepšu devojku Beograda

Ona je, kažu, bila očeva mezimica, a malo ko zna da je Lukina supruga bila jedna od najperspektivnijih balerina i polagane su velike nade da će jednog dana postati prvakinja baleta.

Pohađala je baletsku školu Lujo Davičo na Dorćolu. Ali, kada je u srednjoj školi upoznala Luku napustila je umetnički ples i potpuno se posvetila braku i odgoju njihovo troje dece, a u Španiji uspešno vodi svoju poslastičarnicu.

Špansko pravosuđe osudilo je Luku Bojovića na 18 godina zatvora zbog oružja, a prema njihpvim zakonima, strani državljani mogu tražiti uslovni otpust na polovini odslužene kazne, što je, po svemu sudeći, primenjeno i u njegovom slučaju. On bi do kraja novembra trebalo da bude deportovan u Srbiju, jer ne poseduje španska dokumenta.

On je 2012. godine uhapšen u Valensiji, a jedan od inspektora koji ga je hapsio, ispričao je da je sa kolegama u jednom restoranu, prišao za sto za kojim je sedelo više muških osoba.

- Bilo nas je devet i u prvom trenutku, kada smo im tražili da pokažu lične karte bili su poprilično mirni. Luka nam je pokazao jedan litvanski pasoš, a ja sam mu rekao: "Luka, znamo da si to ti". Trgao se na pomen svog imena, rekao je nešto, verovatno na srpskom, ispričao je jedna od španskih agenata.

Dok je izvođen iz restorana, sa lisicama na rukama, Bojović se okrenuo prema policijskim kamerama i poslao poljubac.

Dok je boravio u španskom zatvoru, u Srbiji mu se pred sudom za organizovani kriminal sudilo za dva ubistva i četiri pokušaja ubistva, ali je oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

Za deset godina, koliko je u zatvoru, u Srbiji mu je ubijen brat Nikola, kum Dragoslav Miloradović, jedan od najbolji drugova Rade Rakonjac i advokat Miša Ognjanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike