Odbijen zahtev Marka Miljkovića za izuzeće svih tužilaca! Sutra se nastavlja suđenje

28.11.2022

12:08

0

Suđenje bi trebalo da bude nastavljeno sutra pred Specijalnim sudom u Beogradu

Odbijen zahtev Marka Miljkovića za izuzeće svih tužilaca! Sutra se nastavlja suđenje
Marko Miljković - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević/E-Stock

Zahtev za izuzeće svih tužilaca u državi, koji su podneli branioci Marka Miljkovića optuženog da je sa Veljkom Belivukom organizovao kriminalnu grupu kojoj se sudi za sedam ubistava, odbijen je.

Suđenje bi trebalo da bude nastavljeno sutra pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Suđenje je 10. novembra odloženo jer je pre nastavka svedočenja svedoka-okrivljenog Srđana Lalića, advokat Vladimir Petrović zatražio izuezteće zamenika specijalnog tužioca koji postupaju u predmetu, Tužioca za organizovani kriminal, zatim Republičkog tužioca kao i Višeg javnog tužioca u Beograu.

Pre zahteva za izuzeće, Lalić je dva dana detaljno govorio o ubistvima koja su obuhvaćena optužnicom, ali i onima koja se i dalje vode kao nerešena.

- S obzirom na to da je zahtev Marka Miljkovića i njegovih branilaca odbijen, svedočenje bi sutra trebalo da nastavi Lalić. 

On je na prethodnim suđenjima govorio detaljno o sedam ubistava za koja se tereti ovaj klan, nego i o likvidaciji visokopozicioniranih škaljaraca U Atinini, kao i o sudbini ubica kavačkog klana koji su postali svedoci.

Lalić govorio o o planiranju atentata na predsednika

Srđan Lalić je  priznao i da su pričali i planirali ubistvo predsedika Srbije Aleksandra Vučića.

- U januaru 2021. Marko i Veljko su išli kod Zvicera povodom rođenja njegovog deteta. Pošto su od dela crnogorskih službi koje su pod kontrolom kavčana dobili informaciju da se sprema njihovo ubistvo, na aerodromu su se pojavili kao živi mamac, kako bi se pohapsili neki škaljarci. Dok su boravili tamo, a i posle sa oduševljenjem su govorili kako su ih vozili u naoružanim konvojima, kako deo službe stoji iza njih, kako bi to trebalo uspostaviti i ovde u Srbiji - rekao je Lalić i dodao:

- Zvicer je obezbedio oko pet miliona evra i balističku pomoć dela tih službi koje su za svrgavanje političkih strukturi ovde u Srbiji, da se ovede neko podoban, ko bi radio u interesu klana .

- U tu svrhu su već i bila sprovođenja neka delovanja preko društvenih mera, ispisivanje parola. Najveću pepreku su videli u predsedniku. Bilo je dogovoreno da prvi veći protesti budu uz velike nemire, a sve u cilju pritiska na vladajuću strukturu. Bilo reči i oko atentata na predsednika. Bilo je reči o postavljanju eksplozivnih naprava na javnim površinama.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike