Odloženo suđenje Belivukovom klanu: Branioci optuženih tražili izuzeće tužilaca

10.11.2022

13:13

0

Sledeći glavni pretres zakazan je za 29. novembar, 1. i 2. decembar

Odloženo suđenje Belivukovom klanu: Branioci optuženih tražili izuzeće tužilaca
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/E-Stock Miloš Rafailović

Suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje u nošenje oružja, otmicu i silovanje, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, nakon što su branioci optuženih tražili izuzeća svih glavnih tužilaca u postupku.

Sledeći glavni pretres zakazan je za 29. novembar, 1. i 2. decembar.

Inače, svedok-saradnik Srđan Lalić danas je trebalo da govori o "skaj" aplikaciji preko koje su, kako se tvrdi, pripadnici kriminalnog klana razmenjivali poruke i fotografije žrtava. Ukoliko danas završi izlaganje, pitanja će imati mogućnost da mu postave tužilaštvo, sudsko veće, advokati i optuženi.

Postupajući tužilac predlaže da se zahtev za izuzeće odbaci

Zamenik tužioca Saša Ivanić je zatražio od veća da odbaci predlog, nakon čega su se veće povuklo da odluči.

- Stranke su dužne da uz zahtev za izuzeće dostave dokaze i okolnosti, ni jedan dokaz nije, sve je ovo reakcija na iskaz Lalića. Šta se to promenilo od utorka, nigde se ne navode dokazi za ovakve tvrdnje. Ja predlažem da veće odbaci zahtev za izuzeće. Za odbranu nije novina da je zaključen sporazum o svedočenju. Ne postoji ni jedan razlog da se ovaj zahtev ne odbaci.

Miljković se javio za reč

Za govornicu je stao Marko Miljković, koji je naveo da sumnja u kredbiliet tužioca jer svedok okrviljeni mora sve da otkrije.

- Srđan Lalić je izneo ovde tvrdnje da se pripremano atentat na predsednika, pa pitam kako nadležni organi odnosno tužioci  nisu pokrenuli postupak protiv osoba koje je Lalić pomenuo, a nalaze se i dalje na slobodi - rekao je Miljković, koji je naveo i da je pitanje da li tužioci i sami ne veruju Laliću, pa zbog toga nisu pokrenuli postupak protiv osoba koje je pomenuo da su pripremale atentat.

Miljković želi na poligraf!

Miljković bezuslovno traži da ide na poligraf zbog optužbi da je planirao atentat na predsednika!

Miljković i Belivuk Printscreen
 

Miljkovićev advokat Vladimir Petrović kazao je da je Miljković bezuslovno spreman da se prema njemu primeni fakultativno dokazno sredstvo, veoma efikasno, spreman da u prostorijama MUP-a, suda ili tužilaštva, pa čak i u ćeliji, da se podvrgne polirgafskom ispitivanju povodom optužbi da je planirano atentat na predsendika.

Miljkovićev advokat je na početku suđenja zatražio izuzeće tužioca koji zastupaju optužnicu protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, a tražio je izuzeće i predsednika Višeg suda i Apelacionog suda zbog, kako je rekao, sumnje u njihovu nepristrasnost, zbog čega je optuženima uskraćeno pravo na pravično suđenje.

Pripadnici grupe su dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, u dva navrata u koloni od dve marice i šest automobila policije. Ustanička ulica privremeno je zatvorena za saobraćaj.

U Specijalni sud su takođe došli i okrivljeni koji se brane sa slobode, među njima je Miloš Lukić Selak, Filip Ivanovski, Vojislav Ðorđevic zajedno sa svojim advokatima.

Belivuk i Srđan Lalić/Pink/Printscreen
 

Podsetimo, Lalić je svoje detaljno izlaganje o ubistvima sa optužnice, kao i zločinima koji se na njoj nisu našli, započeo u ponedeljak, a nastavio u utorak. Do sada je govorio o više od 15 ubistava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike