Još dva pripadnika "vračarskog klana" pristala da svedoče: U zamenu za manju kaznu spremni da "propevaju"

24.11.2022

10:29

0

U prvi mah su se ponudila dvojica, od kojih je jedan Nikola Kačarević, bivši muž starlete Tamare Đurić, a tokom ove nedelje još dvojica su spremna da "pevaju"

Još dva pripadnika "vračarskog klana" pristala da svedoče: U zamenu za manju kaznu spremni da "propevaju"
Hapšenje "vračaraca" - Copyright Mup

Tužilaštvu za organizovani kriminal još dvojica pripadnika uhapšenog klana Nikole Vušovića, poznatog kao Džoni sa Vračara, ponudili su da budu svedoci saradnici

U prvi mah su se ponudila dvojica, od kojih je jedan Nikola Kačarević, bivši muž starlete Tamare Đurić, a tokom ove nedelje još dvojica su spremna da "pevaju" o navodnim zločinima organizovane kriminalne grupe "vračarci" u zamenu za manju zatvorsku kaznu, prenosi Telegraf.

Pripadnici kriminalne grupe "vračarci" osumnjičeni su za tri ubistva, Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, kao i za pet pokušaja ubistva - Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

Mup
 

 

Nakon policijske akcije MUP, BIA i SBPOK u okviru koje su uhapšeni pripadnici kriminalne "vračarske grupe", Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju i proširenju istrage kojom je obuhvaćeno 38 osoba.

U međuvremenu, uhapšeni su Vojin Stupar i Miloš Andrejević.

Vojin Stupar, po naredbi Višeg suda u Beogradu, uhapšen je u Crnoj Gori zbog krivičnog dela zločinačko udruživanje i pomoć pri izvršenju teškog ubistva, i odavno je poznat našim organima gonjenja.

Po međunarodnoj poternici uhapšen je i Miloš Andrijević (38) iz Beograda, prema kome je Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo 12. novembra 2022. godine naredbu o sprovođenju i proširenju istrage zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju.

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, međunarodnu poternicu raspisao je Viši sud u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, jer 11. novembra 2022. godine, prilikom akcije hapšenja organizovane kriminalne grupe koju predvode Nikola Vušović i Uroš Piperski, nije pronađen na adresi stanovanja.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike