Kavčani likvidirali svog plaćenog ubicu kao nezgodnog svedoka: Lainović ubijen na Kosovu! Metak naplaćen zlatnim roleksom sa ruke!

07.11.2022

20:00

0

Ljubomir je prebijen, a zatim likvidiran metkom u glavu

Kavčani likvidirali svog plaćenog ubicu kao nezgodnog svedoka: Lainović ubijen na Kosovu! Metak naplaćen zlatnim roleksom sa ruke!
belivuk - Copyright 24sedam/Profimedia

Ljubomir Lainović, sin ubijenog novosadskog kralja podzemlja Branislava Lainovića Dugog, bio je plaćeni ubica kavačkog klana, otkrio je na današnjem suđenju organizovanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića njihov dojučerašnji vojnik Srđan Lalić, koji se u međuvremenu nagodio sa tužilaštvom i postao svedok-saradnik.

Lalić je pred sudskim većem ispričao da je Ljubomir Lainović likvidirao vođu navijača “Alkatraza” Kiću Markovića, kao i visokopozicionirane članove “škaljarskog klana” Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

Antonio Ahel/ATAImages/Printscreen
Lainović ubio Kiću Markovića po nalogu Marka Miljkovića

Otkrio je i da je dvostruka likvidacija u Grčkoj plaćena milion evra, i da su plaćene ubice Lainović i Brašnjović trebali da se tale po pola, međutim, Radoje Zvicer je preko skaj aplikacije javio da se iznos mora podeliti sa još dvojicom, čime Ljubomir nije bio zadovoljan.

Prema rečima svedoka pokajnika, Marko Miljković je u više navrata rekao da Lainović priča više nego što treba i da može napraviti ozbiljne probleme.

Na povratku iz Grčke, Lainović i Brašnjović su preko Severne Makedonije ušli na Kosovu, odakle su hteli da se dokopaju Srbije. Na Kosovu ih je, kako je naveo, sačekala ekipa “kavčana” i razdvojila ih.

Lalić je ispričao da je Lainović prebijen, a potom upucan metkom u glavu. Oni za koje je ubijao slikali su ga pored iskopane rupe.

Očerupali ga njegovi

Kako je naveo, sin od Dugog je od para dobijenih za ubistvo “škaljaraca” u Atini kupio zlatni roleks, određenu količinu droge za dalju prodaju i blindirani BMW.

Kad je likvidiran, ispričao je Lalić, ubice su mu sa ruke skinule skupoceni sat i time naplatile ubistvo, a blinidirano vozilo preuzeo je jedan od braće Budimir.

Ubistvo Dedovića i Stamaatovića u Atini Printscreen/Youtube
Dedović i Stamatović ubijeni pred ženama i decom usred restorana

Lalić je naveo da je u decembru 2019. sa Veljkom Belivukom i Milošem Budimirom otišao u Atinu, on svojom škodom, a oni drugim autom, koji su ostavili u Solunu i prešli u njegovo vozilo.

-Tamo nas dočekuje momak na skaju Dijaz, koji nam je našao apartman na Glifadi, gde je boravilo dvadesetak pripadnika kavačkog klana, sa ciljem lociranja i likvidacije Kožara, Dedovića i Stamatovića. Poneli smo kamere, špijunsku opremu. Imali smo čvrstu informaciju da su tu, jer su im porodice bile praćene i da provode vreme u nekoliko ugostiteljskih lokala. Ništa nismo našli i vratili smo se, ali 1. ili 2. januara na zahtev Veljka ponovo odlazim tamo, ali avionom", rekao je Lalić i dodao:

Pušteni iz grčkog pritvora za 100.000 evra

- Informacija je bila da vreme provode u Kifisi, i treniraju u jednoj teretani. Bio sam u kontaktu sa Lainovićem, on je tada u Atini bio sa Brašnjevićem, koji je na skaju bio Gadafi. Bio sam na vezi i sa Karlosom i još jednim na skaju, rekli su mi da su to Kašćelan i Zvicer. Izbio je problem jer su se Lainović i Brašnjević potukli sa nekim u lokalu, imali su pištolje, a ja sam komunicirao sa Lainovićevom mamom koja je na skaju bila Big mama i njegovim bratom i Zvicerom, posredovao sam jer on nije hteo da se spoji sa njima. Pušteni su oko sedam dana kasnije".

Kako je naveo, imao je informaciju da je puštanje iz pritvora u Atini plaćeno oko 100.000 evra.

Svedok saradnik je dodao i da je nakon likvidacije Lainovića stupio preko skaj aplikacije sa njegovom majkom i bratom, da bi ih “hendlovao”, pa im je prodata priča da je Ljubomir iz Grčke krenuo u Španiju, ali da su ga na tom putu “škaljarci” oteli i likvidirali.

Naveo je i da je Lainovićeva majka dolazila na stadion Partizana da se raspituje šta joj je sa sinom i sa parama koje je dobio.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike