Da li je Srđan Lalić konačno razrešio sudbinu nestalog ubice "škaljaraca" u Grčkoj: Sin Dugog Lainovića ubijen kao nezgodan svedok?

17.08.2022

08:15

0

Autor: D.A.

I Zvicer učestvovao u ubistvu Hodžića i Spahića!

Da li je Srđan Lalić konačno razrešio sudbinu nestalog ubice "škaljaraca" u Grčkoj: Sin Dugog Lainovića ubijen kao nezgodan svedok?
zvicer belivuk1 - Copyright 24sedam/Goran Sivački/MUP

Vođe i visokopozicionirani članovi kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer (40), Slobodan Kašćelan (59), Igor Božović (58), Milan Vujotić (40), Radoje Žuti Živković (36), Dragan Knežević (41) i Stefan Kraljević (32) osumnjičeni su za ubistvo Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića u Spužu 14. oktobra 2020. godine. Najnoviji svedok saradnik u slučaju koji se vodi protiv grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Srđan Lalić, izneo je nove detalje vezane za četiri likvidacije "škaljaraca" u Atini i na Krfu.

Pored toga, razjasnio je i sudbinu mladića koji se navode kao počinioci tih krvavih zlodela, a od kojih se neki vode kao nestali. Iz tih informacija koje je dala trenutna istraga može se zaključiti i da Lalić verovatno otkriva sudbinu upravo Ljubomira Lainovića, sina poznatg Novosađanina Branislava Lainovića Dugog. Kako se i ranije spekulisalo, pretpostavlja se da je on ubijen kao "onaj koji mnogo zna".

Lalić je, pored ovih informacija, dao i pregršt informacija o Radoju Zviceru.

Tako je SDT u Crnoj Gori protiv pomenute sedmorice istaknutih pripadnika "kavačkog klana" podnelo dopunu krivične prijave, kojom ih sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Svoj sedmorici na teret se stavlja da su kao saizvršioci odgovorni za ubistvo Hodžića, koji je bio blizak škaljarskom kriminalnom klanu, i njegovog zeta Adisa Spahića, frizera iz Bara.

Policija i SDT ranije su za to dvostruko ubistvo osumnjičili Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića i crogorskog državljanina sa prebivalištem u Srbiji Ratka Živkovića.

Nakon što je obznanjeno da Belivuka i njegovu ekipu sumnjiče za ta ubistva, iz SDT-a su saopštili da su Velja Nevolja, Miljković i Janković likvidirali Hodžića i Spahića, a da im je u tome pomogao Živković tako što je, u cilju realizacije kriminalnog plana, prethodno obezbedio kuću u koju su oni namamljeni pa likvidirani.

Objasnili su da su Miljković i Janković istovremeno fizički nasrnuli na oštećenog Spahića, kojeg su potom vezali, kao i oštećenog Mila Radulovića, zvanog Kapetan, koji je takođe bio tu.

- Istog dana S. A. je lišen života. Oštećenog R. M. drugi, zasada N. N. pripadnici kriminalne organizacije, odveli su na drugu lokaciju.

Belivuk i Srđan Lalić/Pink/Printscreen
 

Belivuk je potom glasovnom porukom, putem kriptovanog mobilnog telefona, obavestio druge pripadnike kriminalne organizacije o načinu na koji je izvršio opisano krivično delo:

- Brate, Zemo i Hell i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvato svog, meni je zapao "Kasap", "Kratos" je hvato "Zeta", "Hell" je hvato M., to što je "Kasap" imao utoku i potegnuo, brate to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi, to nikako brate, ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne, odmah se puca. Brate to nema šta tu da se pravdamo.

Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen
 

U optužnici protiv Belivukove grupe navodi se da je Miljković u kriptovanim telefonima bio označen kao “Kratos”, a Janković kao “Hell”... Spahić je bio Hodžićev zet.

Iz SDT-a navode da su nakon teškog ubistva N. N. pripadnici kriminalne organizacije uklonili tragove izvršenih krivičnih dela.

- Tela oštećenih H. D. i S. A. zakopali su na nepoznatoj lokaciji, a istovremeno su iz kuće uklonili tragove krvi oštećenih tako što su oprali zidove unutrašnjosti kuće i promenili podove - pišu podgorički mediji.

Sedmorici vođa i članova organizovane kriminalne grupe “Kavač” na teret se stavlja da su počinili krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i stvaranje kriminalne organizacije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike