Lazovići podigli cifru za jemstvo na 1,2 miliona evra, ali ih je sud ponovo odbio: Zvicerov policajac ostaje u pritvoru!

31.10.2022

15:52

0

Autor: 24sedam

Nekretnine kojima su otac, brat i stric Petra Lazovića garantovali za njegovu slobodu biće predmet provere u okviru finansijske istrage

Lazovići podigli cifru za jemstvo na 1,2 miliona evra, ali ih je sud ponovo odbio: Zvicerov policajac ostaje u pritvoru!
Copyright Profimedia

Viši sud Crne Gore odbio je jemstvo od 1.239.000 evra porodice Petra Lazovića kojim je garantovano da se ovaj okrivljeni neće dati u bekstvo ukoliko mu se ukine pritvor i dopusti da se brani sa slobode od optužbi za članstvo u kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja.

Odluci Višeg suda prethodila je negativna ocena Specijalnog tužilaštva predlogu da se prihvati jemstvo službenika Agencije za nacionalnu bezbednost.

Iz specijalnog tužilaštva je pojašnjeno da će nekretnine kojima su otac, brat i stric Petra Lazovića garantovali za njegovu slobodu najverovatnije biti predmet provere u okviru finansijske istrage.

Iz advokatske kancelarije Borivoja Đukanovića je ranije rečeno Pobjedi da su za slobodu Petra Lazovića sa tri nekretnine vredne 1.139.289 evra i 100.000 evra u gotovini garantovali njegov otac Zoran, brat Marko i stric Dejan.

Zoran Lazović je za slobodu sina ponudio hipoteku na porodičnu nekretninu sa pomoćnim objektom i urbanizovano zemljište čija je vrednost procenjena na 426.000 evra, dok je brat Marko založio nepokretnost vrednu 245.000 evra. Među garantima za Petra Lazovića je i njegov stric Dejan koji je na ime jemstva za bratanca ponudio hipoteku na porodični stambeni objekat čija je vrednost procenjena na 245.000 evra.

Otac pritvorenog Lazovića je dodatno ponudio i 100.000 evra u gotovini kojima je spreman da garantuje da njegov sin Petar, ukoliko se nađe na slobodi, do kraja krivičnog postupka, neće pobeći,

Lazović je uhapšen 18. jula nakon čega je pred tužiocem negirao optužbe da je kao pripadnik kriminalne grupe počinio niz teških krivičnih dela i pozvao tužilaštvo da preispita dokaze koje ima protiv njega.

BONUS VIDEO

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike