Strah od trovanja: Petra Lazovića čuvaju u ćeliji, a hranu mu svakodnevno donose od kuće!

01.09.2022

17:15

0

Petar Lazović najugroženiji stanovnik Spuža zbog bojazni da bi neko od pritvorenika mogao da ga otruje

Strah od trovanja: Petra Lazovića čuvaju u ćeliji, a hranu mu svakodnevno donose od kuće!
Petar Lazović se slikao sa Zvicerom i Belivukom - Copyright Printscreen/Libertas

Petar Lazović trenutno je najugroženiji “stanovnik” Istražnog zatvora u Spužu, zbog čega su službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Crne Gore na oprezu, a hrana koju jede donosi mu se van zatvora.

Sagovornik crnogorskih medija iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija nezvanično je objasnio da to zahteva pojačane mere nadzora i kontrole svih njegovih aktivnosti poput svakodnevnih izlazaka u krug za šetnju, sprovođenja do zgrade Specijalnog državnog tužilaštva, ali i kontrole hrane koju jede.

Zbog bojazni da bi neko od pritvorenika navodno mogao da otruje Lazovića, njegova porodica mu svakodnevno donosi hranu. Istovremeno, službenici obezbeđenja Istražnog zatvora preduzimaju sve mere da uhapšeni službenik Agencije za nacionalnu bezbednost ne dođe u kontakt sa pripadnicima "kavačkog" i "škaljarskog" klana.

Prema informacijama crnogorskih medija, Lazović je smešten u ćeliji površine osam kvadrata, koju deli sa uhapšenim nekadašnjim predsednikom Odbora direktora kompanije “13. jul Plantaže” Veselinom Vukotićem.

- Ta ćelija okrečena je dan pre nego su se njih dvojica smestili unutra, na metalnom krevetu na sprat - objasnio je sagovornik crnogorskih medija.

Sedam dana u karantinu

Drugi izvori tvrde da je Lazović iz karantina naručio renoviranje i opremanje sobe tehničkim uređajima, ali iz Službe za odnose sa javnošću UIKS-a demantovali su te navode. Oni su objasnili da je Lazović u takozvanom karantinu proveo sedam dana, nakon čega je smešten u Istražni zatvor. Tako se po pravilu postupa sa svim novoprimljenima koji se u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija smeštaju zbog pritvora.

"Opremanje svake prostorije tehničkim uređajima u kojoj se smeštaju pritvorena lica ili se imaju smestiti ista, te uređenje sobe u slučaju smještaja pritvorenika P. L. urađeno je u standardnom postupku, i isti nije u privilegovanom položaju u odnosu na druga pritvorena lica. Nisu tačni navodi da je soba za potrebe ovog pritvorenog lica renovirana, jer isti ima uslove za smeštaj kao i sva druga pritvorena lica", odgovorili su iz UIKS-a.

Lazović je uhapšen 18. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Dan kasnije, na graničnom prelazu Božaj, pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja "lisice" na ruke stavili su i Mojkovčaninu Radovanu Pantoviću.

Zviceru odavao tajne?

Specijalni tužilac Zoran Vučinić uhapšenog tajnog agenta sumnjiči da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, ali i da je kao član organizovane kriminalne grupe “kavčana” učestvovao u međunarodnom krijumčarenju kokaina, kao i da je odavao službene tajne vođi tog klana Radoju Zviceru.

Foto: Youtube/Ukrajinska policija
 

Zbog sumnje da je deo te krimi-ekipe, SDT je izdalo i nalog za hapšenje službenika Uprave policije Ljuba Milovića, koji je u bekstvu. U spisima SDT-a piše da su Lazović i Milović pratili članove "škaljarskog" kriminalnog klana, koje je Zvicer stavio na listu za odstrel. Navodno, oni su potencijalne žrtve nadzirali po Zvicerovom nalogu.

Lazovića, Pantovića, Milovića, Zvicera, Radoja Živkovića zvanog Žuti (36), Nikolu Spasojevića (43), Milana Vujotića (40) i Duška Roganovića (36) SDT sumnjiči da su članovi kriminalne grupe odgovorne i za međunarodni šverc kokaina.

U spisima SDT-a piše da su Lazović i Milović u drugoj polovini 2020. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formirao Zvicer - jedan kao službenik ANB-a na radu u Upravi policije, a drugi kao službenik UP.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike