Završeno suđenje klanu Veljka Belivuka: Još četvorica optuženih se brane sa slobode!

21.10.2022

08:17

0

Belivukovom klanu sudi se za sedam ubistava, nedozvoljenu trgovinu narkoticima, posedovanje oružja, silovanje i otmice

Završeno suđenje klanu Veljka Belivuka: Još četvorica optuženih se brane sa slobode!
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/E-Stock Miloš Rafailović

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i još 30 optuženih za sedam ubistava, nedozvoljenu trgovinu narkoticima, posedovanje oružja, silovanje i otmice nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu.

Optuženi su dovezeni u sud u Ustaničkoj ulici, pod velikom pratnjom Žandarmerije naoružane dugim cevima. Suđenje je nastavljeno iznošenjem odbrane optuženih.

Katarina Mihajlović / 24sedam
 

Sudija je napomenula da okrivljeni svedoci danas neće biti saslušani, na šta su advokati odbrane okrivljenih imali primedbe, ali će sud o tome naknadno odličiti.

Optuženi Mijat Simeunović prvi je izneo odbranu na današnjem ročištu.

- Nisam kriv, nemam veze ni sa jedim delom koje mi se stavlja na teret. Ne znam zašto sam ovoliko dugo u pritvoru, protiv mene ne postoji nijedan dokaz - rekao je on.

Potom je za govornicu stao optuženi Miloš Lukić Selak.

- Dolazim iz ugledne porodice, nemam nikakve veze ni sam čim što mi se stavlja na teret. Prema meni je učinjena velika nepravda. Moje ime se u optužnici spominje pet puta, od čega su tri u kontekstu da nisam kriv. To je sve od mene - rekao je on.

Belivuku pozlilo u sudnici!

Pred sam početak današnjeg suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića lekari su bili u boksu za optužene kako bi pregledali Belivuka.

Belivuk sedi u boksu za optužene u prvom redu, na mestu gde je juče sedeo Marko Miljković, dok je on iza njega. Na sebi je imao majicu kratkih rukava i crni prsluk.

- Lekari su pre početka suđenja pregledali Belivuka, a pre nego što je ušlo sudsko veće, razgovarali su sa njim najverovatnije kako bi utvrdili da li je sposoban da ostane u sudnici i prati suđenje. On je bio vidno bled, pored sebe je imao veliku flašu vode, koju je povremeno ispijao, uzdisao je i hvatao se za glavu - kaže sagovornik.

On dodaje da ga je Miljković tokom suđenja pitao kako je, a Belivuk mu je samo klimnuo glavom.

Optuženi Aleksa Dunjić kazao je da "negira apsolutno sve".

- Imam primedbu na optužnicu jer piše ono što ja nisam rekao. Odbranu ću izneti u daljem postupku - rekao je on.

Potom je reč imao optuženi Vojislav Đorđević, inače bivši rukometaš.

- Ne osećam se dobro, hteo bih odbranu da iznesem na sledećem ročištu - naveo je on.

Optuženi Aleksa Stošić rekao je da će svoju detaljnu odbranu izneti "nakon što čujem šta Lalić ima da kaže".

Belivuk i Srđan Lalić/Pink/Printscreen
 

Vladimir Dimitrijević izjavio je da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

- Nisam član ni kriminalne ni navijačke grupe. Odbranu ću izneti u daljem postupku - rekao je on, a nakon njega se identično izjasnio i optuženi Dragan Mitrović.

Sudu se potom obratio Senad Rešović, koji je rekao da je "obezbeđivao gospodina Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, radio sam za njih za platu."

Printscreen/Facebook/Senad Resovic Seki
 

- Kad su njih uhapsili, mene niko nije dirao. Tek nakon mesec dana mene počinje da prati policija. Pratio me mercedes i preko prijatelja sam saznao da je to policija. Uhapsili su me tek kad se pojavio tajni agent Bojan Hrvatin. Ovo pričam samo zbog izjave Bojana Hrvatina, jer sam uhapšem samo na njegovu reč. A on je dečko ležao za ubistvo i konzument je kokaina. Mene komentariše ubica, bez ijednog dokaza - rekao je Rešović.

Miljković: "Mi ne lažemo"

Za reč se nakon izlaganja okrivljenih javio i optuženi Marko Miljković.

Miljković i Belivuk Printscreen
 

- Ja bih samo, posle svih ovih izjava da dopunim izjavu, da pomenem oko te policije. Taj Božidar Stolić, u saradnji je sa Tužilaštvom, tužiocu je bio dobar dok nas je hapsio, maltretirao, ulazio prvi u kuću u Ritopeku, a onda je podigao optužnicu protiv njega. Pre toga, niko od nas nije ga poznavao, a onda ga optužuju da je nama prodavao informacije. Mi ne lažemo - rekao je Miljković za govornicom.

Karapandžiću ukinut pritvor

Advokati su zatražili da pritvor bude ukinut Milovanu Tadiću, Nemanji Lakićeviću, Marku Andriću, kao i Borisu Karapandžiću, Milošu Lukiću Selaku i Vladu Georgijevu, inače mužu jedine žene u klanu, Slađane Sekulić, Filipu Ivanovskom. Svi advokati se pozivaju na to da nema dokaza i da nema opasnosti da će ponoviti krivično delo ili napustiti Srbiju.

Advokati su zatražili da pritvor bude ukinut i Draganu Mitroviću, Senadu Rešoviću, Dejanu Tešiću, Vladimiru Greku, Aleksi Šejiću i Aleksandru Vučeljiću i Filipu Ivanovskom.

Usvaja se predlog advokatice Ivane Ostojić da se Borisu Karapandžiću ukine pritvor.

Miloš Selak dobio je zabranu napuštanja mesta boravka uz obavezu da se javlja svakih 15 dana, isto tako za Vlada Georgieva, isto za Filipa Ivanovskog.

Odbijaju se predlozi advokata za Marka Andrića, Aleksu Šejića, Aleksandra Vučeljića, Nemanju Lakićevića, Vladimiora Greka, Milovana Tadića, Dejana Tešića i sve ostale za koje je prethodno zatraženo.

Naredni glavni pretres zakazan za 7,8. i 10. novembar u 14 i 30.

Podsetimo, juče su odbranu izneli optuženi Vlade Georgijev, Aleksandar Vučeljić, Milovan Tadić, Filip Ivanovski, Slađana Sekulić, Boris Karapandžić i Aleksa Šejić.

Prethodno su odbranu izneli Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković, Vlade Draganić,  Dejan Tešić, Nemanja Đurić, Miloš i Marko Budimir, Nemanja Lakićević, Marko Andrić.

Podsetimo, među žrtvama se nalaze Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Milan Ljepoja, Zdravko Radojević, Lazar Vukićević, Nikola Mitić i Goran Mihajlović.

Tela žrtava nikad nisu pronađena jer je klan, kako se sumnja, neka od njih mleo u mašini za mlevenje mesa i bacao u Dunav, a jedno spalio na lomači od automobilskih guma.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike