"Pobogu, ne priznajem!": Belivuk i Miljković se izjasnili o krivici - u nekoliko navrata se glasno smejali!

26.09.2022

16:40

0

Posle pauze Belivuk, Miljković i njihovi vojnici izjasnili su se o krivici i za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića

"Pobogu, ne priznajem!": Belivuk i Miljković se izjasnili o krivici - u nekoliko navrata se glasno smejali!
Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Veljko Belivuk, Marko Miljković i drugi pripadnici njegove kriminalne grupe, danas su u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici na pripremnom ročištu.

Pripadnici klana, koji se odranije nalaze u pritvoru, dovedeni su danas uz pojačano obezbeđenje.

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića počelo je danas u 14.30 sati u Specijalnom sudu u Beogradu.

Danas je proičitana i optužnica za dva ubistva za koja se tereti ovaj zloglasni klan.

Nakon pauze, optuženi su se izjasnili o krivici.

- Pobogu, ne priznajem! - ovo je Veljko Belivuk izjavio prilikom izjašnjavanja o krivici na drugu optužnicu Specijalnog suda za dva ubistva  Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Veljko je na pitanje - priznaje li delo koje mu se stavlja na teret rekao: "Ne priznajem, pobogu!", dok je Marko Miljković na isto pitanje suda rekao: "Apsolutno ne priznajem".

Kako se nezvanično saznaje, Miljković i Belivuk su se u nekoliko navrata glasno smejali tokom izjašnjenja o krivici.

Svedoci saradnici, njih trojica okrivljenih, priznali su ubistvo Mihajlovića i Mitića.

Okrivljeni pripadnici Belivukovog klana nakon suđenja su vraćeni u Centralni zatvor.

Sutra se nastavlja pripremno ročište.

U optužnici koja je danas pročitana, Belivukov klan tereti se za ubistva Gorana Mihajovića i Nikole Mitića.

Istragom je utvrđeno da im je prva žrtva bio Goran Mihailović, 2. aprila 2019. godine. Nakon smrti Mihajlovića likvidirani su Aleksandar Grigorijević Puki, Goran Veličković Goksi, Nikola Mitić, Lazar Vukićević, Zdravko Radojević i Milan Ljepoja.

Mihajlović je, prema optužnici, otrovan, a potom je njegovo telo spaljeno u jednoj vikendici u Surduku. Njegovo ubistvo ubistvo tužilaštvo je rasvetlilo uz pomoć optuženog člana Belivukove grupe Nikole Spasojevića koji je priznao krivicu i otkrio detalje ovog zločina u zamenu za manju kaznu.

On je ispričao da su članovi grupe Mihajlovića namamili da se sastane sa njima, a zatim ga odveli u kuću u Ritopeku gde su ga mučili i otrovali. Njegovo telo prevezli su u Staru Pazovu, tamo ga zapalili i ostatke bacili u Dunav sa Pupinovog mosta.

Osim Spasojevićevog svedočenja, tužilaštvo kao dokaz ima i fotografije otetog Mihajlovića koje su pravili kriminalci i zatim razmenjivali preko aplikacije za bezbednu komunikaciju „skaj“.

Nikolu Mitića ubili su više od godinu dana nakon Mihajlovića i to jer su sumnjali da ih prati, tvrdi tužilaštvo. Oteli su ga navodno na Dedinju pred velikim brojem ljudi, izveli iz automobila, vezali i ubacili u svoja kola.

Mitića su najpre držali u prostorijama na stadionu, gde su ga tukli i ispitivali, zahtevajući da im kaže ko ga je poslao da ih prati kao i šifru telefona sa „skaj“ aplikacijom, a potom su ga odvezli u Ritopek gde su ga brutalno ubili, piše u optužnici.

Srđan Lalić, koji je učestvovao u najmanje šest ubistava i bio čovek od najvećeg poverenja Belivuka i Miljkovića, pristao je da otkrije sve što zna o njihovim kriminalnim aktivnostima u zamenu za 18 godina zatvora. Miljkovićev kum Nikola Spasojević isto je uradio za kaznu od 14 godina, dok se Bojan Hrvatin, inače prvi svedok-saradnik u tom predmetu, dogovorio o kazni od 15 godina zatvora.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike