Završeno ročište Belivukovom klanu! Kezili se i slali poljupce, pa glasno rekli da nisu krivi: U sredu Marko Miljković za govornicom!

17.10.2022

12:58

0

Miljkovića jedno ubistvo "zgrozilo", drugo nasmejalo

Završeno ročište Belivukovom klanu! Kezili se i slali poljupce, pa glasno rekli da nisu krivi: U sredu Marko Miljković za govornicom!
Makro Miljković i Veljko Belivuk u sudnici - Copyright 24sedam/Goran Sivački /Pink

Suđenje monstruoznom klanu Veljka Belivuka počelo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Svih 32 okrivljenih pristupili su u sudnicu. Marko Miljković sedi u prvom redu na optuženičkoj klupi, a Belivuk odmah iza njega u drugom. Obojicu čuvaju po dva stražara.

Na samom početku advokati okrivljenih uporni su bili da se sudija Vinka Behara izjasni o "skaju" kao dokazu, pozivajući se da su u sudskim predmetima u okruženju izuzimani kao dokaz iz sudskih spisa. Oni su insistirali na tome da je Vrhvni sud Francuske "skaj" zapise proglasio nezakonitim dokazima.

Prvooptuženi Veljko Belivuk je, zatim, prvi izašao za govornicu, nabildovan, u beloj maijici sa kratkim rukavima, belim dubokim patikama i svetlo plavim farmerkama. Prvo što je uradio je poljubac koji je poslao saradniku Milovanu Tadiću Miksi, bivšem dečku Tijane Ajfon i jednom od okrivljenih za smrt momka u klubu "Tilt" gde je Tadić radio kao obezbeđenje.

Rekao je da nema izmena u njegovim ličnim podacima, a to su ponovili i ostali optuženi, ali oni nisu izlazili za govornicu.

Pročitana je prva optužnica protiv klana, koji se njom tereti za pet ubistava, trgovinu drogom, jedno silovanje i držanje oružja, a pripadnici zloglasnog klana su pomno pratili kako bi kasnije mogli da odgovore na pitanja ili ih postave.

Dok je tužilac čitao optužnicu Veljko Belivuk je bio potpuno ozbiljan, bez ikakvog izraza na licu. Međutim, njegov najbliži saradnik, Marko Miljković je pravio grimase dok je slušao kako je ubijen Lazar Vukićević.

Ipak, dok je slušao kako je ubijen Goran Veličković Goksi, on se smejao njegovoj udovici Jeleni Veličković koja je sedela u sudnici.

24sedam/D. A.
 

Sve vreme, dok je tužilac čitao prvu optužnicu okrivljeni komuniciraju među sobom, a Miljković se najviše trudi da privuče pažnju prisutnih.

On se obukao malo drugačije od svog saradnika i na sebi ima farmerke i belu košulju preko koje je obukao plavi džemper.

Tako je i izašao pred govornicu, ali je odmah opomenut kad je govorio da su neki dokazi fingirani. To mu se nije dopalo, pa je on dao primedbu zbog toga što je danas tokom čitanja optužnice tužialc pomenuo reč fingirati i zatražio je od sudije da opomene tužioca.

Nakon čitanja druge optužnice doneta je odluka da se iz spisa predmeta izdvoji saslušanje Alekse Šejića od 21. 02. 2021. godine i Vladimira Dimitrijevića koja su uzeta od strane policije, ali i da se otac ubijenlog Lazara Vukićevića kao i Jelena Veličković, supruga Gorana Veličkovića, udalje sa suđenja jer su svedoci - a krenulo je izlaganje uvodnih reči.

Veljko Belivuk ponovo je prvi pristupio govornici i rekao da ne želi da odgovara ni na kakva pitanja, na šta ima zakonsko pravo.

- Želim da se izjasnim ali ne želim da odgovaram na pitanja. Ne priznajem nijedno krivično delo koje mi se stavlja na teret - rekao je Belivuk odmah na početku.

Odmah posle njega javio se i Marko Miljković.

- Želim da se izjasnim o optužnici. Ne priznajem nijedno delo za koje me optužuje ovo tužilaštvo - rekao je.

Braća Budimir su se isto izjasnila i rekli da ništa nisu učinili od navedenog, pa je posle negiranja na početku došao na red i okrivlejni svedok, Srđan Lalić koji je u sudnicu došao u svetlo sivom duksu.

- Sve sam razumeo u potpunosti, kriv sam - rekao je Lalić.

Svi ostali, osim okrivljenih svedoka, Bojana Hrvatina, Nikole Spasojevića i Lalića, negirali su zločine kao i do sada.

Jedini je izneo odbranu Veljko Belivuk, a šta je rekao pred sudijom možete pročitati OVDE.

Podsetimo, među žrtvama se nalaze Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Milan Ljepoja, Zdravko Radojević, Lazar Vukićević, Nikola Mitić i Goran Mihajlović.

Tela žrtava nikad nisu pronađena jer je klan, kako se sumnja, neka od njih mleo u mašini za mlevenje mesa i bacao u Dunav, a jedno spalio na lomači od automobilskih guma.

Prethodna suđenja klanu bila puna incidenata i optužbi na račun okrivljenih svedoka, a tako je bilo i danas. Sledeći glavni pretres zakazan je za sredu, a tada se očekuje da svoje izlaganje za govornicom održi Marko Miljković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike