Belivuku pozlilo u sudnici!

21.10.2022

09:24 >> 09:44

0

Autor: 24sedam

U toku je suđenje Belivukovom klanu u Specijalnom sudu

Belivuku pozlilo u sudnici!
belivuk velja nevolja spec sud rokovnik - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Goran Sivački/Pixabay

Pred sam početak današnjeg suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića lekari su bili u boksu za optužene kako bi pregledali Belivuka.

Belivuk sedi u boksu za optužene u prvom redu, na mestu gde je juče sedeo Marko Miljković, dok je on iza njega. Na sebi je imao majicu kratkih rukava i crni prsluk.

- Lekari su pre početka suđenja pregledali Belivuka, a pre nego što je ušlo sudsko veće, razgovarali su sa njim najverovatnije kako bi utvrdili da li je sposoban da ostane u sudnici i prati suđenje. On je bio vidno bled, pored sebe je imao veliku flašu vode, koju je povremeno ispijao, uzdisao je i hvatao se za glavu - kaže sagovornik.

On dodaje da ga je Miljković tokom suđenja pitao kako je, a Belivuk mu je samo klimnuo glavom.

- Pratio je dok je Miljković govorio za govornicom i potvrdno klimao glavom, koju je povremeno masirao rukama - dodaje on.

Kada je Senad Rešović iznosio odbranu i rekao "Obezbeđivao sam gospodina Belivuka", Belivuk i Miljković su počeli da se smeju. Istu reakciju su imali kada je pomenuo svedoka okrivljenog Bojana Hrvatina i nazvao ga tajnim agentom. Tada se Belivuk uhvatio za glavu.

Na konstataciju Rešovića da nije počinio nijedno krivično delo, Belivuk je počeo da klima glavom.

Miljković, osim što se povremeno smejao, vrteo je glavom i pokušavao da komunicira sa optuženima Milošem Budimirom i Borisom Karapandžićem.

24sedam/e-stock-milos-rafailovic
 

Pošto je Dunjić završio sa iznošenjem odbrane i vratio se Miljković mu je dobacio "dobar si bio".

Inače, za reč se nakon izlaganja okrivljenih javio optuženi Marko Miljković.

- Ja bih samo, posle svih ovih izjava da dopunim izjavu, da pomenem oko te policije. Taj Božidar Stolić, u saradnji je sa Tužilaštvom, tužiocu je bio dobar dok nas je hapsio, maltretirao, ulazio prvi u kuću u Ritopeku, a onda je podigao optužnicu protiv njega. Pre toga, niko od nas nije ga poznavao, a onda ga optužuju da je nama prodavao informacije. Mi ne lažemo - rekao je Miljković za govornicom.

Kada je tužilac saopštio da je saglasan da Karapandžić bude pušten iz pritvora, svi su podigli ruke u pesnice i radovali se. Belivuk je stavio ruku na srce i dobacio mu "bravo".

- Čak je i Belivuk koji je do tada samo sedeo skoro bez reakcije, počeo da se smeje i komunicira sa Miljkovićem - dodaje sagovornik.

Lekari se nisu vraćali u sudnicu.

Inače, i tokom jednog od ročišta koje je bilo zatvoreno za javnost, Belivuk se žalio na loše zdravstveno stanje, ali su lekari tada utvrdili da nije ništa ozbiljno i da mu je bio malo povišen krvni pritisak.

Inače, interesantno je da su skoro svi optuženi danas u sudnicu došli odeveni u crno-belu kombinaciju, što su boje Partizana čiju su navijačku grupu, prema optužnici, formirali pod paravanom da bi vršili krivična dela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike