Šok iskazi Belivuka i Miljkovića: Sretni jer je njihov prijatelj ubio Vukotića, za ubijene kažu da su možda živi, pominju malog Đorđa....

27.09.2022

19:00

0

Jedva čekaju, kako kažu, da ispitaju svedoke-saradnike

Šok iskazi Belivuka i Miljkovića: Sretni jer je njihov prijatelj ubio Vukotića, za ubijene kažu da su možda živi, pominju malog Đorđa....
krimosi copy - Copyright Printcreen/ sozcu.com.tr/Youtube/E stock

Pripremna ročišta na suđenju zloglasnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića danas su završena, a prvi glavni pretres biće održan 17. oktobra. Međutim, i u uvodnom delu suđenja vođe klana uspele su da šokiraju sve koji su suđenju prisustvovali, ali i čitavu javnost. Iskazi koje su za govornicom davali naročito pripremljeni Belivuk i Miljković, izleda da su samo početak.

Posle Belivuka sa rokovnikom, na današnjem pripremnom ročištu pojavio se Marko Miljković sa narandžastim markerom i optužnicama za druga ubistva, koja nemaju nikakve veze sa delima za koja se sudi njima i njihovoj grupi.

Prema saznanjima 24sedam, u sudnici Specijalnog suda u Beogradu danas je bilo situacija od kojih se prisutnima ledila krv u žilama. Na trenutke je nastajao muk nakon njihovih izlaganja, ali je bilo i pogleda koje su okrivljeni upućivali nekadašnjim ortacima, a sada ljutim neprijateljima - okrivljenim svedocima.

Kako saznajemo, jedan od braće Budimir, koji su među najsurovijim pripadnicima klana, nije ispuštao iz vida Srđana Lalića, IT stručnjaka koji se nedavno nagodio da izda sve tajne klana u zamenu za 18 godina zatvora.

Posle pročitane i druge optužnice protiv Miljkovića, Belivuka i još 28 pripadnika ove organizovane kriminalne grupe, u kojoj su dokazi za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, vođe su bile vrlo jasne i odvorili sa "Apsolutno ne priznajem" i "Pobogu, ne priznajem".

Zato je danas za govornicu je prvi stao Marko Miljković i sa sobom poneo gomilu spisa u kojima je sve prelazio narandžastim markerom.

"Nikad nisam čuo za otrov od kojeg je preminuo Mihajlović"

Marko Miljković je, dok je odgovarao na opužbe u vezi sa ubistvima Mitića i Mihajlovića, ponovo šokirao izlaganjem.

- Ovo sečenje i mlevenje nema ni u holivudskim filmovima - rekao je Miljković i insistorao na tome da nema obdukcionog nalaza žrtava, što znači da nema tela ni dela.

24sedam
Mihajlović i Mitić

On je uporno isticao i da su Mihajlović i Mitić možda živi.

- U optužnici piše da je Goran Mihajlović otrovan "nepoznatim otrovom", ja sam za sve čuo, ali za taj nisam - bio je ironičan Miljković i nastavio je da se pita kako je moguće da tri meseca nije mogla da se pronađe tajna prostorija u Ritopeku.

- Rečeno je da je nađeno 14 DNK tragova, a nigde nije pojašnjeno da li tu to tregovi žrtava ili počinioca - rekao je Miljković.

U sudnici muk...

Ipak, na današnjem ročištu posebnu pažnju je privukla, ničim izazvana, Miljkovićeva reakcija na presudu za ubistvo dečaka iz sela Majilovac.

On je pomenuo slučaj nestalog dečaka Đorđa Andrejića i presudu njegovoj majci Marini, a sudnica je zanemela.

Citirao je presudu na osnovu koje je njegova majka oslobođena jer telo mališana nikada nije pronađeno i tako pokušao da opravda to što nisu pronađena tela žrtava za koje Tužilaštvo tvrdi da su ih oni likvidarili.

Đorđe Andrejić (13) misteriozno je nestao pre 11 godina u selu Majilovac 22. jula 2010. Njegova majka Marina je za smrt sina osuđena u dva navrata, ali je Apelacioni sud te presude ukinuo usled nedostatka dokaza.

Iskreno se obradovao samo kad je najavio sudu da "jedva čeka da ispita svedoke-saradnike".

Čuvena saradnja sa "kavčanima": Kuća u Surduku u vlasništvu organizatora Vukotićevog ubistva

Bivša žena Radoja Živkovića Žutog, visokopozicioniranog člana "kavačkog klana", vlasnica je kuće u Surduku gde je spaljen Goran Mihajlović, nezvanično je saznao naš portal.

Naime, Radoje Živković Žuti i žena koja je u predmetu Belivuk saslušana kao svedok razvode se od 2015. godine.

Tužilac Sasa Ivanić je juče na suđenju obavestio sud da je Aleksandra Živković, vlasnica kuće u Surduku, zapravo bivša žena Žutog. Ona je potvrdila su ona i Žuti u postupku razvoda, ali da ne može sudski da se razvede jer ne može od 2015. godine da mu se uruči tužba.   

Radoje Živković je rođak i jedan od najbližih saradnika Radoja Zvicera i jedan od najistaknutijih članova "kavačkog klana". On je u petak uhapšen za još 11 osoba zbog sumnje da je organizovao ubistvo "škaljaraskog" vođe Jovana Vukotića 8. septembra i Beogradu.

"Nije mi žao Vukotića"

Posle opširnog izlaganja i obrazloženja koja je sudu dao Marko Miljković, Belivuk se samo kratko osvrnuo na ubistvo o kojem već 20 dana bruji region. Likvidaciju vođe "škaljarskog klana", Jovice Vukotića.

Belivuk je pomenuo Vukotića jer je za njegovo ubistvo u Turskoj uhapšen Radoje Živković, a Belivuk je bio prijatelj sa Živkovićem.

- Nije mi žao što je ubijen Jovica Vukotić! Pripremao je moje i Markovo ubistvo - objasnio je Belivuk za govornicom.

Podsetimo, na ročištu održanom pre tri nedelje, Marko Miljković je slikovito objasnio prisudnima u sudnici da  su svi svedoci-saradnici ili hipnotisani ili im neko preti i da su primorani da rade to što rade - jer "drugog objašnjenja nema".

- Molim vas, Bojan Hrvatin je imao rak mozga i ima osam razreda osnovne škole, taj ne zna šta priča. Hteo je da upiše srednju medicinsku školu, ali ni to nije uspeo. Posle imate Nikolu Spasojevića koji je dva puta pokušao da se ubije i sklon je suicidu - rekao je tada Miljković.

Miljković je i tada posebno istakao da i Belivuk i on jedva čekaju suočenje sa Srđanom Lalićem i da će tada tek imati šta da kažu.

- Vidi se da mu nije dobro, tužilac mu pomaže šta treba da kaže jer on ne može da se seti svega. A onda on prima pare, jede picu i burek, čuvaju ga i paze, živi u stanu, a mi jedemo zagoreo pasulj iza rešetaka - rekao je Miljković.

Jedno od Miljkovićevih "objašnjenja" koje je šokiralo sve prisutne u sudnici, jeste da mu nije jasno zbog čeka se svi čude da su žrtve nestale.

- Nisu to studenti teologije, to su kriminalci. Moja žena, roditelji ili bilo ko ko mi je blizak uopšte se ne bi začudio da sam ja nestao, sve je to normalno.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike