Ni rivalstvo sa "škaljarcima", ni droga: Belivukov klan ubijao po Crnoj Gori zbog stotina hiljada evra? Isti motiv, isti dan, tri žrtve!

15.09.2022

18:50

0

Policija roditeljima zabranila da tragaju za Hodžićem

Ni rivalstvo sa "škaljarcima", ni droga: Belivukov klan ubijao po Crnoj Gori zbog stotina hiljada evra? Isti motiv, isti dan, tri žrtve!
kriminal - Copyright 24sedam/MUP/Facebook/pobjeda.me

Ubistva crnogorskog državljanina Mila Radulovića zvanog Kapetan, a potom i Barana Damira Hodžića i Adiha Spahića, prema operativnim saznanjima, u režiji su zloglasnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Kao ni za sedam ubistava za koja se zvanično terete na teritoriji Srbiji, ni za ova tri nije jasan motiv osim pretpostavke da su svi ubijeni u obračunu kriminalnih klanova "kavačkog" i "škaljarskog". Međutim, pomenuti crnogorci, koji se smatraju pripadnicima "škaljarske" kriminalne grupe, prema saznanjima 24sedam ubijeni su zbog iznude stotina hiljada evra.

Izvori našeg portala, bliski ubijenom Hodžiću i njegovom zetu Adisu Spahiću, smatraju da je razlog Hodžićeve likvidacije mogao biti samo novac.

Kako saznajemo, on se vratio sa rada u inostranstvu i brodu gde je bio duže vreme. Prema rečima njegovih poznanika odatle je doneo mnogo novca, ali nije bio uključen u poslove nikakve kriminalne grupe iako je poznavao i družio se sa ljudima koji su bili pripadnici "škaljaraca". Naši izvori iz susedne države ubeđeni su da bi jedini razlog ovog ubistva mogao biti novac.

Takođe, kao objašnjenje za ubistvo Adisa Spahića ističu da on tek nije imao nikakve veze sa kriminalnim radnjama i da je najverovatnije ubijen kao svedok koji nije smeo da progovori. Kako smo i ranije pisali Spahić je Hodćićev zet, po zanimanju frizer i ubijeni su zajedno 14. oktobra 2020. godine u mestu Spuž.

Roditelji Damira Hodžića ranije su potvrdili za crnogorske medije da im je policija zabranila da traže svog sina, sedam dana nakon što je nestao.

Specijalno državno tužilaštvo je saopštilo, nešto manje od godinu dana posle ubistva, da su Hodžić i Spahić ubijeni u kući u Stanjevića rupi, nadomak Spuža, optuživši za te likvidacije Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojšu Jankovića i Ratka Živkovića iz Kraljeva.

- Negde je bilo navedeno da se porodica Hodžić ne interesuje, ali mi smo ti od kojih je policija dobila sve snimke koje smo posedovali, sa privatnih sigurnosnih kamera, i da smo nedelju dana konstantno tragali uporedo sa Specijalnim timom, da bi sedmi dan bili stopirani rečima - da činimo krivično delo i da će nas privesti. Zbog toga smo bili primorani da odustanemo- kazala je tada Hodžićeva majka Sabaheta.

Ona je tada napomenula i da su se u javnosti pojavile slike za koje je crnogorski specijalni tužilac Saša Čađenović rekao da se radi o njenom sinu i odmah nakon iznošenja slika u javnost im je on tvrdio da nema ništa sa tim slikama koje su izašle u javnost i da na njima ipak nije njihov sin.

Na Hodžića je, prema ingormacijama, pucano iz vatrenog oružja iz automobila. S tim u vezi, njegova majka smatra da njihov sin ne bi zaustavio automobil osim na znak policije, zbog čega sumnja da je neko iz te insistucije umešan u njegovo ubistvo.

Kako se pretpostavlja, iz istog razloga je stradao i Mile Radulović Kapetan.

Radulović je bio marioneta Belivukovog klana pomoću koje su dolazili do informacija i kontakata sa suprotstavljenim "škaljarskim klanom", njegovoj porodici su oteli stotine hiljada evra, kao taoca su ga držali dva meseca, a onda ga iskasapili i bacili njegovo telo.

Milo Radulović kidnapovan je isto kada i Hodžić i Spahić, 14. oktobra 2020. godine u mestu Stanjevića rupa, u blizini Spuža, a ubijen je, kako se sumnja, 21. decembra iste godine. Iza svega, po nalogu glavešina "kavačkog klana", stoje takođe Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković.

Dok je Kapetan bio njihov talac, njegov telefon i nalog na aplikaciji "Skaj" korišćeni su za potrebe lažne komunikacije između Belivuka, Miljkovića i "škaljaraca" kojima je Kapetan bio blizak.

Za shodno su našli i da od njegove supruge iznude na stotine hiljada evra.

Podsetimo, za ubistvo Kapetana je u sredu u Podgorici organizovano suđenje pomenutim osumnjičenima, ali je ono odloženo jer Veljko Belivuk nije imao advokata. Sudija je tada istakao i da je primio pismo koje mu je Belivuk posao, o "moru i mjesecu".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike