Izvađen most smrti iz Morave: Hodočasnici sa lakšim povredama iz čačanske bolnice prevezeni kući u Zvornik (FOTO)

14.10.2022

15:47

1

Autor: 24sedam

Na odeljenju intenzivne nege ostale su dve osobe

Izvađen most smrti iz Morave: Hodočasnici sa lakšim povredama iz čačanske bolnice prevezeni kući u Zvornik (FOTO)
1665760198IMG-20221014-WA0013 - Copyright Foto: RINA

Viseći most koji se juče srušio u Zapadnu Moravu i sa kog su hodočanici iz Zvornika upali u vodu, izvađen je tokom popodneva iz reke. Zbog većeg broja ljudi koji su se u istom trenutku našli na njemu sajle su popustile i došlo je do tragedije.

Most je vidno bio u lošem stanju, zato su, prema rečima očevidaca, sveštenici upozoravali da se prelazi pažljivo i ne svi odjednom, ali nesreća se ipak dogodila.

- Most je izgrađen pre oko pedeset godina, nije bio ozakonjen, a prelaz preko njega za više od četiri osobe istovremeno bio je zabranjen. Svakako, Grad Čačak će u saradnji sa nadležnim organima ispitati sve okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja - izjavio je povodom ove nesreće gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Prilikompada sa visećeg mosta u Ovčar Banji, dve žene srednjih godina izgubile su život, a deset osoba hospitalizovano je u Opštu bolnicu u Čačku. Tri pacijentkinje sa prelomom kičme su prebačene u bolnicu na Banjici u Beogradu.

- Od ukupno sedam preostalih pacijenata, otpušteno je četvoro i oni su danas otputovali u Zvornik. Na odeljenju intenzivne nege ostale su dve osobe, koje imaju teške telesne povrede ali su trenutno stabilne i van životne opasnosti dok je na odeljenju hirurgije, nakon konsultacije sa kardiologom, i iz predostrožnosti, ostala još jedna osoba koja će lečenje nastaviti u koronarnoj jedinici internog odeljenja. I njeno trenutno stanje je stabilno - rekla je Jelena Knežević pr Opšte bolnice u Čačku za RINU.

Foto: RINA
 

Inače, Grad Čačak obezbedio je besplatan kombi prevoz do Zvornika za sve povređene dok su čelnici BO Čačak u znak saosećanja sa porodicama preminulih, obustavila naplatu usluga bolničke kapele.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike