Sreća da cela konstrukcija mosta nije potonula: Načelnik vatrogasno-spasilačke jedinice otkriva kako je tekla akcija spasavanja (VIDEO)

14.10.2022

11:40

0

Turisti su napustili vozilo i pošli peške preko mosta, koji se survao u Zapadnu Moravu u Ovčar Banji

Sreća da cela konstrukcija mosta nije potonula: Načelnik vatrogasno-spasilačke jedinice otkriva kako je tekla akcija spasavanja (VIDEO)
ovčar banja - Copyright 24sedam/RINA/Pink

Kada su rano ujutru, u 6 sati, putnici sa dva autobusa krenuli na svoje "hodočašće" po srpskim manastirama, niko nije ni mogao ni da nasluti da će im se put pretvoriti u tragediju, u kojoj su dve osobe izgubile život, a deset povređeno.

Iz Zvornika su, naime, juče krenula dva autobusa, u manjim vremenskim razmacima. Onaj koji je krenuo prvi, iz samog grada, zaustavio se na prakingu pored puta, nadomak Ovčarsko-kablarske klisure.

Turisti su napustili vozilo i pošli peške preko mosta, koji se survao u Zapadnu Moravu u Ovčar  Banji.

Milorad Spasojević, Načelnik odeljenja u upravi za vatrogasno spasilačke jedinice sektora za vanredne situacije istakao je da je spasilačka ekipa, nešto oko 11 sati dobila informacija da se nesreća dogodila, nakon čega je odmah akrtivirana prva jedinica koja je otišla na lice mesta.

- Nismo znali broj grupe koja je bila u poseti, i to je u početku bila problematika. Odmah smo se opremili svim potrebnim odelima za rad u vodi. Spušten je čamac, i odmah je pronađena prva osoba, potom druga. Nastavili smo potragu nizvodno, nakon čega smo dobili informaciju da su svi izvučeni iz vode - priča Spasojević.

printscreen/TV Pink
 

Sreća je da cela konstrukcija mosta nije potonula, jer je dosta putnika uspelo da se zadrži upravo na istoj, objašnjava načelnik.

Govoreći o jednoj od nastradalih žena, Spasojević objašnjava da je konstrukcija mosta pala preko nje tokom urušavanja.

- Mi smo odmah prišli do nje, bila je i upetljana oko sajle mosta - objašnjava Spasojević.

 

 

Kako je dodao, alternativni put može da se koristi, međutim, ovaj most je dugo godina unazad korišćen.

- Mora se napomenuti da, kada ljudi upadnu u vodu, mora brzo da se reaguje. Sektor za vanredne situacije u svojoj organizacionoj šemi ima poseban sektor koji se bavi upravo spasavanjem na svim vodenim površinama - dodao je Spasojević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Pink.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike