Milena stradala pre nego što je stigla da se pokloni Bogorodici, Ljubica htela da otkaže put: Potresna svedočenja porodica iz Zvornika

14.10.2022

13:12

0

Autor: 24sedam

Milena se okrenula crkvi nakon smrti supruga, a Ljubicu sin ubedio da putuje

Milena stradala pre nego što je stigla da se pokloni Bogorodici, Ljubica htela da otkaže put: Potresna svedočenja porodica iz Zvornika
Ovčar banja pao most - Copyright RINA

 Ljubica Mijatović i Milena Erić, dve vernice iz Zvornika koje su juče ujutro nastradale u padu visećeg mosta u Ovčar Banji, ostavile su za sobom šokirane porodice koje su se nadale da će se njih dve sa pokloničkog putovanja iz manastira Jovanj vratili kući pune smiraja i nade, a sada čekaju da se njihova tela prebace u rodni grad.

Iza pokojne Milene ostala je ćerka jedinica, koja živi u Nemačkoj. Njen rođak kaže da je ostala da živi sama, kada joj je pre četiri meseca preminuo suprug, i da se okrenula veri i Bogu.

- Njen suprug je preminuo pre četiri meseca od karcinoma. Izgubila je i sina pre nekoliko godina, preminuo je iznenada u 40. godini u Sloveniji. Imala je samo ćerku koja živi u Nemačkoj. Ona je došla odmah ovde da bi sahranila majku - priča ožalošćeni rođak.

Prema njegovim rečima, Milena je nedavno došla iz Nemačke, gde je bila kod ćerke. Dodaje i da se vratila, jer joj se tamo nije svidelo. Želela je da ide na hodočašća.

- Sama je živela ovde. Imala je težak život. Kada god je naša crkva organizovala hodočašća, bila je prva koja se prijavljivala da ide. Da li je u pitanju Ostrog, Tumane, svuda je išla. Juče je želela da se pokloni Bogorodici i nastradala je - priča Milenin rođak, i dodaje da je dobro poznavao i pokojnu Ljubicu.

Mišljenja je, navodi, da ih je pozvao sam Gospod Bog.

Sin stradale Ljubice Mijatović u izjavi medijima ispričao je da se njegovoj majci nije išlo na put, jer se kritičnog dana navršavalo četrdeset dana od smrti njene sestre, a da je on ubedio da ipak krene na put.

Milena i Ljubica su bile putnice jednog od dva autobusa koja su krenula juče iz Zvornika u manjim vremenskim razmacima. Onaj koji je krenuo prvi, iz samog grada, zaustavio se na prakingu pored puta, nadomak Ovčarsko-kablarske klisure. Ovčar Banja bila je jedna od usputnih stanica ovih hodočasnika, koji su se, u nameri da obiđu manastir Jovanje, uputili ka visećem mostu preko Zapadne Morave.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike