Nove informacije iz čačanske bolnice: Dve pacijentkinje ostaju na intenzivnoj nezi - evo šta će biti sa ostalim povređenima (FOTO/VIDEO)

14.10.2022

10:42

0

U toku današnjeg dana, očekuje se otpuštanje na kućno lečenje većine pacijenata koji se nalaze u Čačku

Nove informacije iz čačanske bolnice: Dve pacijentkinje ostaju na intenzivnoj nezi - evo šta će biti sa ostalim povređenima (FOTO/VIDEO)
1665660927IMG-20221013-WA0171 - Copyright RINA

Nakon hitnog prijema povređenih u Ovčar Banji u Opštu bolnicu u Čačku, noć u ovoj zdravstvenoj ustanovi protekla je mirno, a svi pacijeni juče hospitalizivani su u stabilnom stanju i van životne opasnosti.

- Sedam je pacijenata smeštenih na našim odeljenjima. Troje pacijenata je na odeljenju opšte hirurgije, dvoje na odeljenju ortopedije i dve pacijenatkinje su na odeljenju jedinice intezivne nege lečenja. Svi pacijenti su stabilnih životnih parametara, dobrog zdravstvenog stanja. Radi se o lakšim telesnim povredama osim ovih pacijentkinja koje se nalaze u jedinici intezivnog lečenja. One imaju teške telesne povrede - rekla je dr Marić.

Od deset pacijenata koji su juče, nakon nesreće hospitalizovani u čačanskoj Bolnici, troje je prebačeno na dalje lečenje u Spinalnom centru na Banjici. U toku današnjeg dana, očekuje se otpuštanje na kućno lečenje većine pacijenata koji se nalaze u Čačku.

- Pacijenti koji su smešteni na hirurgiji i na odeljenju ortopedije, na osnovu ovih parametara kojima baratamo jutros i na osnovu svih pretraga koje su urađene naknadno u odnosu na taj inicijalni pregled, danas bi trebali da, tokom dana budu otpušteni na kućno lečenje. To ne važi za pacijentinje na jedinici intezivnog lečenja, one će ostati i dalje kod nas - kazala je dr Biljana Marić.

Inače, nakon pada mosta u čačanskom urgentnom centru bilo je spremno oko 80 lekara i drugog medicinskog osoblja koje je pružalo pomoć povređenima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike