Završena obdukcija nastradalih vernica kod Ovčar Banje: U pratnji sveštenika njihova tela biće ispraćena u Zvornik

14.10.2022

10:30

0

Autor: 24sedam

U reci su nastradale Milena Erić i Ljubica Mijatović

Završena obdukcija nastradalih vernica kod Ovčar Banje: U pratnji sveštenika njihova tela biće ispraćena u Zvornik
Ovčar banja pao most - Copyright RINA

Završena je obdukcija tela dve žene koje su juče poginule kada se srušio drveni viseći most u Ovčar Banji, a njihova tela bii u pratnji jednog sveštenika trebalo večeras da stignu kući, u Zvornik. Zbog pogibije dve sugrađanke u tom gradu danas je Dan žalosti.

Zapadna Morava uzela je Milenu Erić i Ljubicu Mijatović. Jedna se zapetljala u rečnu travu, dok je drugu poklopila sajla mosta. Pokušali su u čačanskoj bolnici da ih spasu, reanimiraju, na žalost, nisu uspeli.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da su se sugrađani, koji nisu bili povređeni sinoć vratili svojim kućama, a danas bi trebalo da iz bolnice u Čačku bude otpušteno osam povređenih.

- Grad Čačak na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem se ponudio da im obezbedi prevoz i da i oni bezbedno stignu svojim kućama - rekao je Stevanović, koji je juče obišao povređene u bolnici, prenosi Telegraf.rs.

On je izrazio veliku zahvalnost građanima opštine Čačak, kao i gradonačelniku, na pomoći koju su pružili nakon nesreće.

Kako je rekao, zahvalan je sveštenicima i vozačima autobusa na prisebnosti i hrabrosti.

- Nije Morava na tom mestu mnogo široka, ali je duboka 2,5 metra, nakon šoka i pada sa 15 metara visine moglo je biti i mnogo gore - dodao je Stevanović.

Podsećamo, grupa od 114 Zvorničana je sa dva autobusa kompanije trebalo je sinoć da stigne na večernju molitvu u manastir Đunis.

Pokloničko putovanje su kao i ranijih godina organizovale crkvene opštine Čekopek i Zvornik, a u planu puta bio je i manastir Jovanje gde se nesreća dogodila kada je više od dvadesetak ljudi istovremeno prelazilo most koji godinama nije u funkciji.

Sajla se otkačila i most je pao, a sa njim su u Zapadnoj Moravi završili i svi oni koji su se tog trenutka našli na mostu. Dve žene su poginule, a 11 vernika je povređeno.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike