"Operativac" ubijenog Jovice Vukotića uhapšen u Splitu: Spremao ubistvo Zvicera i Kašćelana, ali su "kavčani" bili brži

23.09.2022

10:19

0

Autor: 24sedam

Vukotić se teretio da je formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana

"Operativac" ubijenog Jovice Vukotića uhapšen u Splitu: Spremao ubistvo Zvicera i Kašćelana, ali su "kavčani" bili brži
Copyright Vođe kavčana Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer foto: Printscreen

Vladan Mijušković iz Nikšića, pripadnik škaljarskog klana, uhapšen je juče po poternici Crne Gore u Splitu zbog planiranja likvidacije više pripadnika kavačkog klana.

Prema pisanju Vijesti, Mijušković je uhapšen po poternici crnogorskih pravosudnih organa, koji su sa za njim tragali zbog obezbeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku u kom odgovara za stvaranje kriminalne organizacije i planiranje više ubistava.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ranije je podiglo optužnicu protiv pokojnog Jovana Vukotića, šefa škaljarskog klana i Nikšićana Jovana Mrvaljevića i Vladana Mijuškovića. Prema tom tužilačkom aktu Vukotić je formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

U obrazloženju optužnice piše i da je svedok oštećeni Kašćelan izjavio pred specijalnim državnim tužilaštvom, da sa Vukotićem nije imao nikakav nerešen spor, odnosno nijednu lošu reč, zbog kojeg bi mogao da pomisli da je Vukotić pripremao njegovo ubistvo.

Inače, naš sagovornik objašanjava i da se proverava informacija da li je Mijušković bio u društvu ubijenog Gorana Vlaovića, kada ga je napadač izrešetao 25. avgusta nasred ulice na Pagu. Vlaović je, kako se otkrilo, bio desna ruka Jovana Vukotića.

- Istražitelji proveravaju da li su Vlaović i Mijušković bili zajedno na hrvatskom primorju kada se dogodila likvidacija. Takođe, istražuje se i da li je možda Vlaović skrivao Mijuškovića s obzirom da je on bio na poternici - kaže izvor.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike