Objavljena fotografija Milana Vujotića koji se dovodi u vezu sa ubistvom vođe "škaljaraca": Promenio lični opis (FOTO)

29.09.2022

21:19

0

Turski mediji preneli da je Vujotić bio "spavač" u toj državi

Objavljena fotografija Milana Vujotića koji se dovodi u vezu sa ubistvom vođe "škaljaraca": Promenio lični opis (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia/MUP

Visokopozicionirani pripadnik "kavačkog klana" Milan Vujotić (40), koji je uhapšen u Istanbulu zbog sumnje da je povezan sa kriminalnom grupom koja je 8. septembra u tom turskom gradu ubila vođu "škaljaraca" Jovana Vukotića, imao je kodno ime "amigo", odnosno prijatelj. Turski mediji prenose da je on bio takozvani "spavač" u Turskoj.

Milav Vujotić, za kojim je raspisasna crvena Interpolova poternica uhapšen je u sklopu istrage ubistva Jovana Vukotića u naselju Šišli u Istanbulu. Vujotić je živeo u luksuznoj vili u naselju Maltepe, koja je bila iznajmljena na drugo ime. On je neko vreme praćen, i 23. septembra je uhapšen.

Turska policija
Milan Vujotić

Turski mediji objavili su i fotografiju Milana Vujotića, kojiu su dobili od turske policije. Na njoj se vidi da je on potpuno promenio lični opis, pustio bradu i kosu.

U Turskoj su pre Vujotića zbog likvidacije Jovana Vukotića uhapšeni i Radoje Živković Žuti, rođak Radoja Zvicera, Zdravko Perunović kao i još desetoro osumnjičenih, uglavnom turskih državljana. Među uhapšenima je i jedna žena crnogorskog porekla. Istražitelji, kako je 24sedam već pisao, sumnjaju da je likvidaciju organizovao i platio 1,5 miliona evra Živković.

Poternica za  Vujotićem raspisana je zbog stvaranja kriminalne organizacije, šverca droge i ubistva. Njegovo ime prvi put se u medijima pojavilo 15. februara 2014., kada je pod njegov automobil u Podgorici aktivirana eksplozivna naprava, dok je bio u obližnjem lokalu sa porodicom. Istog dana, on je navodno napustio Crnu Goru i od tada se za njega nije čulo.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore Vujotića sumnjiči da je zajedno sa Radojem Zvicerom planirao Vukotićevo ubistvo, u vreme dok je on boravio u zatvoru Spuž.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike