"Kavački" trougao smrti! Ritopek - Turska - Surduk: Tast Vukotićevog ubice celo leto proveo pored lomače! (FOTO/VIDEO)

28.09.2022

18:45

0

Autor: Ekipa 24sedam

"Kada smo čuli šta se tu desilo, bilo nam je muka"

"Kavački" trougao smrti! Ritopek - Turska - Surduk: Tast Vukotićevog ubice celo leto proveo pored lomače! (FOTO/VIDEO)
kuca surduk55 otkrivamo copy - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Printcreen/ sozcu.com.tr

U kući u Surduku, u čijem dvorištu je telo prve žrtve klana Veljka Belivuka, Gorana Mihajlovića, spaljeno na lomači od guma i ćumura, prema navodima komšija, živeo je tast Radoja Živkovića Žutog!

Nakon što je na jučerašnjem suđenju Belivukovom klanu tužilac Saša Ivanić obavestio sud da je Aleksandra Živković, vlasnica kuće u Surduku, bivša žena Žutog, inače rođaka i najbližeg saradnika Radoja Zvicera, šefa "kavačkog klana", ekipa 24sedam obišla je ovo mesto.

Komšije tvrde da je u novijoj kući, iza koje se nalazi još jedna, trošnija, živeo otac vlasnice i to navodno i nakon što je, kako se sumnja, u aprilu 2019. godine spaljeno telo Gorana Mihajlovića.

- Otac vlasnice je živeo tu. Bio je tu tokom prve godine korone. U leto 2019. godine je živeo tu i dovodio društvo. Prestali smo da ga viđamo kada se za sve pročulo, kada je bilo hapšenja. Pretpostavljamo da se tada odselio, jer ko bi normalan tu nastavio da živi....I nama je nekada neprijatno uveče... - kaže jedna komšinica iz Surduka. 

Ističu da u vreme ubistva Mihajlovića nisu bili u Surduku, kao i da tu "nisu viđali nikakve mladiće". Kaže da nije viđala ni vlasnicu kuće.

- Za vlasnicu kuće se po selu pričalo da je već bila udata za kriminalca, ali da je on valjda ubijen, a da joj je ovo valjda drugi muž... - kažu komšije.

Kuća u kojoj naša sagovornica tvrdi da je živeo otac vlasnice je, kako se može primetiti, potpuno prazna, a ona dodaje da je ona renovirana i ispražnjena nakon hapšenja. Dodaje i da je srušena alatnica koja je bila u dvorištu, dok su njeni delovi naslagani uz praznu kuću.

Komšinica kaže da nije želela da poveruje da se ovakav zločin dogodio u njihovom komšiluku.

- Kada smo čuli bilo nam je muka. Da ga tako iskasape i zapale ovde, to je van pameti... Mladića od 21. godinu... - dodaje ona.

Podsetimo, Goran Mihajlović je, prema navodima krivične prijave namamljen i odveden u kuću strave u Ritopeku. Navodno je tamo otrovan, a zatim spakovan u džak i u kamionu sa peskom prebačen u Surduk. 

24sedam/ Goran Sivački
Goran Mihajlović

U tom mestu je spaljeno njegovo telo na lomači od guma i ćumura, a ostatke je potom kako se sumnja, Belivuk macolom isitnio. Prema rečima izvora, spakovali su ostatke u džakove i bacili ga u Dunav sa Pupinovog mosta.

Kako smo već pisali, Radoje Živković Žuti i žena koja je u predmetu Belivuk saslušana kao svedok razvode se od 2015. godine. Aleksandra Živković rekla je da su ona i Žuti u postupku razvoda, ali da ne moze sudski da se razvede jer ne moze od 2015. godine da mu se uruči tužba.

Radoje Živković je rođak i jedan od najbližih saradnika Radoja Zvicera i jedan od najistaknutijih članova "kavačkog klana". On je u petak uhapšen sa još 11 osoba zbog sumnje da je organizovao ubistvo "škaljaraskog" vođe Jovana Vukotića 8. septembra u Istanbulu.

Ubistvo Beograđanina Nikole Mitića (33) i Gorana Mihajlovića (21) su šesti odnosno sedmi zločin za koji Tužilaštvo za organizovani kriminal ima dokaze da je počinio klan Veljka Belivuka.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike