"Ozbiljni momci, ovaj je ubio Saleta Mutavog": Goran Mihajlović čuvao vođu "škaljaraca" ubijenog u Atini?

17.06.2022

08:20

0

Autor: 24sedam

"A. N. je naveo da je tada shvatio da je to Stevan Stamatović"

"Ozbiljni momci, ovaj je ubio Saleta Mutavog": Goran Mihajlović čuvao vođu "škaljaraca" ubijenog u Atini?
velja nevolja stamatovic mihajlovic copy - Copyright ATAImages/ A.A./Mup CG/24sedam/Goran Sivački

Svedok u istrazi ubistva prve žrtve klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Gorana Mihajlovića, ispričao da je pre nekoliko godina sa Goranom bio pratnja muškarcu koga je kasnije prepoznao kao Stevana Stamatovića, jednog od vođa škaljarskog klana ubijenog u Atini.

Kako tvrdi svedok, Mihajlović je pre nekoliko godina sa prijateljem bio u pratnji Stevana Stamatovića na Kopaoniku, a tada je svom drugu navodno rekao da je to muškarac koji je ubio Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi u oktobru 2016. godine.

U istrazi zločina ispitan je Mihajlovićev prijatelj A. N. koji je detaljno opisao Goranovo ponašanje pre smrti, ali i ono što se dešavalo u danima nakon nestanka njegovog druga. On je, kako saznajemo, u istrazi ispričao i da je pre nekoliko godina sa Mihajlovićem išao na Kopaonik kao pratnja muškarca koga je kasnije prepoznao kao Stevana Stamatovića, "škaljarca" ubijenog u Atini.

- A. N. je ispričao da je s Mihajlovićem kolima išao na Kopaonik i da su bili obezbeđenje dvojici "škaljaraca". Mihajlović mu je tada, kako tvrdi, rekao: "Brate, ovo su ti jedni od ozbiljnijih momaka, ovaj jedan je ubio Saleta Mutavog" - objašnjava izvor iz istrage za Kurir i nastavlja:

- Svedok je objasnio da mu je Mihajlović posle te rečenice pokazao na dugokosog muškarca i pojasnio da je on čovek koji je pucao u Aleksandra Stankovića, inače Belivukovog najboljeg prijatelja.

Posle ove izjave A. N. je istražiteljima objasnio da je nekoliko godina posle toga u medijima video fotografije "škaljaraca" koji su ubijeni u restoranu u Atini, a da je među njima prepoznao dugokosog muškarca s kojim su išli na Kopaonik.

- A. N. je naveo da je tada shvatio da je to Stevan Stamatović.

Printscreen/Youtube
Sale Mutavi i Velja Nevolja

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu optužnicu protiv klana Belivuk-Miljković kojom se ova grupa tereti da je ubila Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine i Nikolu Mitića u avgustu 2020.

24sedam/ Goran Sivački
Goran Mihajlović sa majkom

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je naveo da je kriminalna grupa Veljka Belivuka "odgovorna za četiri ubistva u Grčkoj, dva lica u Atini i dva lica na Krfu u istom trenutku", kao i da se za sada pregovara da li će se tim ubistvima baviti srpska ili grčka policija. Ubistva u Atini su likvidacije vođa "Škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića pred njihovim porodicama u januaru 2020. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike