Ranjeni otac Strahinje Stojanovića bežao do 4. sprata, ubica ga jurio i "overio" hicem u glavu: Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

25.09.2022

06:00

0

Paja Stojanović ubijen pre sedam godina u zemunskom naselju Galenika

Ranjeni otac Strahinje Stojanovića bežao do 4. sprata, ubica ga jurio i "overio" hicem u glavu: Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!
paja stojanovic ubistvo copy - Copyright Printscreen / Youtube /Rudar7/Googlemap/Profimedia

U "sačekuši" u zemunskom naselju Galenika, nedaleko od mesta gde je prvi put podmetnuta bomba pod automobil Strahinje Stojanovića, pre sedam godina, ubijen je njegov otac Paja, stari znanac beogradske policije. U Pajinom kriminalnom dosijeu nalaze se razbojništva, pokušaj ubistva, silovanje i iznude. Njegov sin Strahinja koji je u kriminalnim poslovima, po svemu sudeći, nadmašio oca, pet godina kasnije, raznet je u svom džipu, pod koji je bila postavljena eksplozivna naprava, koja je aktivirana u vožnji u Novom Beogradu. Likvidacija Paje Stojanovića nikad nije rasvetljena, dok je za egzekuciju njegovog sina osumnjičen odbegli bosanski kriminalac Milivoje Lovrenović, zvani Čaruga.

Uprkos tome što je izrešetani Paja Stojanović imao bogat dosije, verovalo se da nije pripadao nijednoj ekipi. Od početka se sumnjalo da je likvidiran zbog sina, međutim daljom istragom sumnjičio se upravo Strahinja za ubistvo oca, jer je navodno maltretirao njegovu majku.

Printscreen / Youtube /Rudar7
 

Starijeg Stojanovića, tog 24. septembra 2015. godine, oko 21 sat, nepoznati napadač izrešetao je ispred zgrade broj 31 u Ulici Jovana Stojisavljevića, u kojoj je imao ima stan i gde su mu u susednom živeli tast i tašta. Istraga je pokazala da je ubica čekao svoju žrtvu, sakriven iza drveta i žbunja preko puta ulaza. Sačekao je da se parkira i izađe iz automobila.

Čim je Paja stigao do ulaza, na njega je ispaljena kiša metaka. Pogođen je u grudi, kolena i potkolenicu. Iako izranjavan pokušao je da se spase, pa je nekako utrčao u zgradu, ali ga je ubica stigao na stepeništu na četvrtom spratu i jednim metkom ga "overio" u glavu.

Krvavi tragovi i čaure oko zgrade svedočili su o jezivoj večeri kada je Paja Stojanović ubijen. Rupe na staklu ulaznih vrata, zidu, mrlje na stepenicima i u čitavoj zgradi samo su upotpunili inače užasnu sliku.

U stanu droga i pištolj

Oružje iz kog je ubijen Paja Stojanović nije pronađeno. Policija je u njegovom stanu pronašla manju količinu heroina i kokaina, kao i pištolj sa prigušivačem. Strahinja je u to vreme, prema saznanjima policije, živeo u iznajmljenom stanu u Novom Beogradu u kom se skrivao od policije.

Strahinja bio osumnjičen za ubistvo oca?

Jeno vreme mediji su prenosili saznanja iz istrage da je Paju Stojanovića možda likvidirao rođeni sin Strahinja. Policijske sumnje navodno su potvrdila i dvojica očevidaca koja su tokom pucnjave čula Stojanovića kako govori ubici: "Nemoj, sine, prestani."

Motiv za krvavi obračun sina sa ocem, kako se spekulisalo, mogao bi biti i taj što je Stojanović već duže vreme maltretirao svoju suprugu, a Strahinjinu majku.

- Paja je, navodno, duže vreme tukao i maltretirao svoju suprugu, zbog čega je ona 18. septembra pobegla od njega i otišla kod roditelja u Galeniku. Stojanović je saznao gde se sklonila, pa je u krenuo u stan kod tasta i tašte kako bi je nagovorio da mu se vrati. Pretpostavlja se da je u međuvremenu pozvao telefonom i rekao joj da dolazi po nju. Čekajući nasilnika da zakuca na vrata, neko od majčine bliske rodbine pozvao je Strahinju i rekao šta mu majka preživljava - pričao je odlično obavešten sagovornik iz istrage za medije.

- Sedeli smo u stanu i gledali televiziju. Začuli smo pucnjavu. Otvorio sam vrata i ugledao zeta Paju kako leži na stepeništu ispred stana u lokvi krvi - rekao je za medije posle ubistva Nedeljko Stokanić, ispred čijeg je stana ubijen Stojanović.

Printscreen / Googlemap
 

- Svi smo čuli pucnjeve. Nismo znali da li dolaze iz prizemlja ili sa sprata koliko je to odjekivalo zgradom. Posle prvog pucnja prišla sam vratima, jer nisam bila sigurna o čemu je reč, ali kad sam čula drugi i treći, vratila sam se u sobu. Niko od straha satima nije smeo da proviri iz stana, ovo je nešto nezapamćeno - ispričala je stanarka zgrade.

Osveta za ubistvo Rakonjca?

Stojanović je u zgradi u kojoj je ubijen imao majčin stan koji je nasledio i koji je izdavao. On se nalazi takođe na četvrtom spratu, odmah pored stana roditelja njegove supruge.

Prvi rezultati istrage pokazali su da je profesionalni ubica likvidirao Paju Stojanovića. Napadač koji je najpre pucao u njega ispred zgrade trčao je za njim do poslednjeg sprata i hladnokrvno i bez greške obavio zadatak. Znao je gde se žrtva kreće i nije odustao čak ni kad je pogođeni Stojanović počeo da beži. Imao je zadatak da ga ubije po svaku cenu i odradio je posao.

Sin ubijenog Paje Stojanovića Strahinja bio je blizak prijatelj Miloša Delibašića, koji je tada u pritvoru čekao početak suđenja za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

Sonja i Strahinja Foto: Instagram
 

Posle ubistva Paje Stojanovića, spekulisalo se da ta likvidacija ima veze sa osvetom za ubistvo Arkanovog telohranitelja Radeta Rakonjca, koji je usmrćen u aprilu 2014. godine, jer su Strahinja i Slaviša Novaković, pripadnici ekipe Miloša Delibašića, navodno ukrali automobil kojim su ubice Rakonjca pobegle nakon njegovog ubistva. Međutim, ova likvidacija i dalje je ostala nerasvetljena.

Prilikom eksplozije u kojoj je nastradao Strahinja Stojanović, lakše povrede zadobila je i Kolumbijka Sonja Suarez Gomez, koja je bila na mestu suvozača.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike