I grobnica statusni simbol: "Škaljarac" će biti sahranjen u "elitnom" delu bežanijskog groblja, gde su najskuplje "večne kuće" rasprodate!

01.09.2022

19:00

1

Na jednoj strani Novog bežanijskog groblja "škaljarci", a na drugoj "kavčani"

I grobnica statusni simbol: "Škaljarac" će biti sahranjen u "elitnom" delu bežanijskog groblja, gde su najskuplje "večne kuće" rasprodate!
sahrane - Copyright 24sedam/Danilo Krša/YouTube

Pripadnici takozvane stare garde beogradskog podzemlja sahranjivani su na grobljima u centru Beograda. Prestiž je predstavljalo da vaše posmrtne ostatke polože u grobnici na Novom, Topčiderskom ili Centralnom groblju. Danas, međutim, "žestoki momci" počivaju uglavnom na Novom bežanijskom groblju. Takav slučaj biće i sa "škaljarcem" Goranom Vlaovićem (38) koga je 21. avgusta hicem u potiljak na ostrvu Pag ubio Kragujevčanin Duško Tanasković (28).

Telo ubijenog Vlaovića. kako saznajemo, iz Hrvatske je prebačeno u mrtvačnicu groblja na Bežanijskojj kosi. Goran će biti sahranjen u grobnici vrednoj 900.000 dinara.

Na sam dan sahrane biće iskopan grob za Vlaovića. On se nalazi dalje od ubijenih članova "kavačkog" i "škaljarskog" klana, čije su porodice u poslednje dve godine platile grobnice čak i po tri miliona dinara.

Na Novom bežanijskom groblju nalaze se grobnice mnogobrojnih ubijenih pripadnika i "škaljarskog", ali i "kavačkog" klana.

Po ugledu na groblje u Kotoru, odakle potiču i jedan i drugi zaraćeni crnogorski klan, i na Novom bežanijskom groblju sahranjuju se na jednoj strani groblja pripadnici jednog, a na drugoj oni iz rivalskog klana.

Cigla leži u tri miliona

Strahinja Stojanović, koji je likvidiran u eksploziji džipa BMW X5 u septembru 2020. godine u Novom Beogradu, takođe počiva na ovom groblju. Porodica je blizu ulaza u groblje kupila porodičnu grobnicu za četiri osobe od crnog mermera, koju je platila 2.726.190 dinara u kešu. On je sahranjen na takozvanoj "kavačkoj" strani groblja, dok su "škaljarci" prekoputa.

Strahinja Stojanović / 24sedam/Danilo Krša
 

Bojan Mirković položen je 12. novembra 2020. godine na istom groblju, u grobnicu koju je njegova porodica platila 2,1 milion dinara.

Foto:24sedam
 

Ispred njegove je velika grobnica u kojoj počiva Milan Milovac (47), zvani Cigla, koji je 12. januara ubijen u Ekvadoru. Njegova familija je kupila veliku grobnicu u takozvanom elitnom delu groblja, koju je platila 2.940.210 dinara. Grobnica je od najkvalitetnijeg crnog mermera, jedna je od najvećih u tom delu groblja i namenjena je za šest osoba.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Na "kavačkoj" strani je, u grobnici za koju je porodica platila 29.000 evra, sahranjen i Luka Perenčević (28), navijač FK Rad, koji je u maju ove godine izrešetan u teretani u beogradskom naselju Banjica. Ona je sagrađena od posebne vrste granita i ozidana je, a planirana je za četiri osobe. Nalazi se iza groba ubijenog Strahinje Stojanovića, koji je povezivan sa "kavačkim" klanom.

"Nismo umrli, tu smo, jaki smo"

Među onima koji počivaju na Novom Bežanijskom groblju su i Goran Mijatović Mita, koji je raznet u eksploziji 2. oktobra 2006. godine u Ulici Marka Čelebonovića na Bežanijskoj kosi, a čija je grobnica takođe na početku groblja.

Vuk Jolović (31) koji je ubijen u surčinskom naselju Jakovo, kada je iz "kalašnjikova" u njega pucao Đura Nikolić (23) sahranjen je 1. juna takođe na Novom bežanijskom groblju.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kada je reč o Novom bežanijskom groblju, iako ovih luksuznih grobnica ima na svim grobljima u Beogradu, cena grobnice u "elitnom delu" poput one u kojoj su sahranjeni Bojan Mirković i Luka Perenčević košta gotovo 30.000 evra i te grobnice su gotovo sve rasprodate dok, takođe među "elitom", ima i jeftinijih grobnica za koje je neophodno izdvojiti čak 9.000 evra. U jednoj takvoj biće sahranjen Vlaović.

- Kriminalci nama svojim ponašanjem konstantno šalju određene poruke. To što žive lagodno znači "moćni smo, jaki smo", to što nose najskuplje satove, voze najbrža automobila, što su u društvu najlepših dama... E sada, kada umru nama šalju poruku "nismo umrli, tu smo, jaki smo, jači od običnih smrtnika, mi smo bogovi". To su poruke koje šalje neko ko nigde nije radio, ali ima grobnicu od 20, 30 ili 100 hiljada evra - objasnio je Darko Trifunović iz Instituta za nacionalnu bezbednost gostujući na jednoj beogradskoj televiziji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike