Egzekutore im "dovele" voljene žene: Vukotiću i dvojici "škaljaraca" pratili supruge, pa saznali gde se kriju; Kolumbijka odala Strahinju!

11.09.2022

18:45

0

Nije poznato na koji su način ubice locirale Mašu Mišić sa kojom je Jovan Vukotić u zajednici od 2018. godine

Egzekutore im "dovele" voljene žene: Vukotiću i dvojici "škaljaraca" pratili supruge, pa saznali gde se kriju; Kolumbijka odala Strahinju!
žene škaljarski klan (3) - Copyright 24sedam/Profimedia/YouTube/OneTV

Egzekutori su od avgusta prošle godine, tačnije od kada je napustio Crnu Goru, pokušavali da uđu u trag Jovanu Vukotiću. vođi "škaljarskog klana" koji je likvidiran u Istanbulu. U tome su navodno uspeli, jer su locirali njegovu nevenčanu trudnu suprugu Mašu Mišić. Na identičan način otkriveni su i visokopozicionirani pripadnici "škaljarskog klana" ubijeni u Atini, ali i Strahinja Stojanović čija je lokacija otkrivena uz pomoć Instagram profila Kolumbijke sa kojom je bio u vezi.

Vukotić je bio izuzetno obazriv, jer je znao da je godinama na meti rivalskog "kavačkog klana" koji je pokušavao da mu uđe u trag i da ga ubije. Pre izvesnog vremena je, kako se spekuliše, sa porodicom pronašao "sigurnu kuću" u Istanbulu, ali se veruje da su ubice uspele da mu lociraju suprugu i tako dođu do njega.

Privatna arhiva/Printscreen/Youtube
 

Maša Mišić, supruga Jovana Vukotića, koja je bila s njim u automobilu kada je ubijen, dala je iskaz u policiji.

Ona je ispričala da su stanovali u elitnom naselju Atakoj u Istanbulu i da su kobnog dana krenuli u šoping u tržni centar u naselju Šišli, koji se nalazi 20-ak kilometara od njihovog doma.

- Iz naše kuće u naselju Atakoj smo automobilom krenuli u tržni centar "Zorlu". Kada smo bili blizu našem vozilu je prišao motocikl. Na njemu su bile dve osobe. Osoba pozadi je otvorila vatru - ispričala je ona.

Otkriven i praćen

Po načinu na koji je likvidiran, turski istražitelji nemaju dilemu da je Vukotić bio ranije otkriven, da je izvesno vreme praćen i da ubice nisu želele da čekaju da se pojavi sam, već su likvidaciju izvele pred Vukotićevom trudnom suprugom i ćerkicom.

Privatna arhiva
 

Vukotić je, prema nezvaničnim informacijama, kod sebe imao pasoš na drugo ime, koji je najverovatnije koristio kako bi zavarao trag. Tokom suđenja za korišćenje falsifikovanog makedonskog pasoša, da podsetimo, Vukotić je pred sudom u Beogradu priznao da je uz pomoć putne isprave sa njegovom slikom, ali drugim imenom, prelazio granice, kako "korumpirani policajci ubicama ne bi dojavljivali gde se nalazi".

"Teško je bilo odoleti Andreinom zagrljaju..."

Posle ubistva Igora Dedovića u Atini, Vukotić je kumu u jednim crnogorskim novinama dao čitulju.

"Ova živa polovina mene ti poručuje da mirno spavaš i budeš ponosan. Ja živim za ono za šta bi ti živeo da si na mom mestu, kume. Tvoj odlazak nam daje još veću snagu da ne posustajemo. Kume, teško mi je, kume, protiv ljudskog odrona, informatora, protiv lažnih optužbi i nameštenih poternica. Teško je bilo, znam, kume, odoleti Andreinom zagrljaju i osmehu, iako si znao da je rizično. Brinuo si za sve, a nisi za sebe, kume. Bila je sreća i ponos imati te u svom životu, kumašine", navodi se u Vukotićevoj čitulji.

Nije poznato na koji su način ubice locirale Mašu sa kojom je Vukotić u vanbračnoj zajednici od 2018. godine.

Na gotovo identičan način ubice su u januaru 2020. godine u Atini uspele da lociraju najbližeg Vukotićevog saradnika i kuma Igora Dedovića. Dedović je, podsetimo, sa pripadnikom "škaljarskog klana" Stevanom Stamatovićem ubijen u restoranu u prestonici Grčke, naočigled brojnih gostiju ali i njihovih supruga i dece.

Izrešetani sa 25 hitaca

Igor Dedović i Stevan Stamatović likvidirani su 19. januara 2020. godine dok su sa porodicom ručali u jednom poznatom atinskom restoranu. Maskirani napadači ušli su u grčki lokal u kom su "škaljarci" sedeli sa ženama i decom, popeli se na sprat i naočigled dece u njih dvojicu ispalili 25 hitaca.

Dedović i Stamatović izrešetani u Atini Printscreen
 

Istražitelji su i tada posumnjali da su "škaljarci" locirani preko supruga, koje su doputovale u Grčku da porodično provedu praznike. Večera za kojom su ubijeni, navodno je trebalo da bude oproštajna, jer je sutradan trebalo da se supruge vrate kući. Navodno, bili su toliko obazrivi da su se supruge sa decom do restorana dovezle odvojeno, taksijem.

Ubice su, međutim, već znale svaki njihov korak. Ušetali su u restoran, rasporedili se oko stola i pucali u "škaljarce", a potom izašli napolje i odvezli se kolima koja su ih čekala.

Operativni podaci ukazuju da su ubice Strahinje Stojanovića njegovu lokaciju odredile pomoću Instagram profila Kolumbijke s kojom je bio u vezi.

Aktivna na Instagramu

Strahinja Stojanović, odranije poznat policiji, ubijen je 13. septembra 2020. godine u Novom Beogradu, a ranjena je Kolumbijka Sonja Suarez Gomez. Ubice aktivirale eksploziv ispod Stojanovićevog džipa na daljinu, ali su uspeli da ga lociraju pripremajući napad koristeći se podacima sa Sonjinih društvenih mreža.

Printscreen/Instagram/soniasuarezgmz
 

Operativni podaci policije ukazuju na to da su oni koji su spremali Stojanovićevu likvidaciju, njega najverovatnije locirali preko profila na društvenim mrežama Kolumbijke, koja se od njega nije odvajala šest meseci. Ona je vrlo aktivna na Instagramu, ima javni profil na kojem je objavljivala fotografije sa Stojanovićem.

Njih dvoje su ovog leta boravili na Zlatiboru i Kopaoniku, a ona je svaki zajednički trenutak beležila i objavljivala lokacije na kojima su se u tom trenutku nalazili, što je, po svemu sudeći, olakšalo posao egzekutorima.

Kolumbijka je u Srbiju ušla pola godine ranije, neposredno pred početak vanrednog stanja zbog korona virusa, posle čega nije napuštala Srbiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike