Novi dokaz u slučaju Buda Banane i njegove ćerke: Tumač proizvoljno prevodio i dodao jednu rečenicu

18.09.2022

11:04

0

Dostavljen novi prevod komunikacije, jer je raniji tumač priznao da je proizvoljno i netačno preveo

Novi dokaz u slučaju Buda Banane i njegove ćerke: Tumač proizvoljno prevodio i dodao jednu rečenicu
Copyright Foto: Uprava policije Crne Gore

Odbrani Budimira i Marine Krstović dostavljen je novi nalaz prevoda komunikacije, za koji je raniji tumač priznao da ga je proizvoljno i netačno preveo. Budimiru, poznatijem kao Budo Banana i Marini Krstović sudi se zbog 1,200 kilograma kokaina koji je pronađen u tovaru banana koje su poručene za njihovu firmu.

Podsećamo, sudija Vesna Kovačević je na pretresu održanom 1. juna ove godine odredila da se radi novi prevod komunikacije. Razlog za to je jer je i tumač koga je tužilaštvo bilo angažovalo i sam priznao da je proizvoljno prevodio i dodao jednu rečenicu prilikom izrade svog nalaza.

Marina Krstović/Foto: Instagram.com/Printscreen
 

- Novi prevod, koji će biti izveden kao dokaz, u celosti potvrđuje navode odbrane, odnosno ono što je Marina Krstović ukazala istražnim organima još na početku postupka, a to je da je u pitanju normalna, uobičajna poslovna komunikacija i da se nigde ne spominje “obezbeđenje prolaza”, “upozorenje na nevolje” i slicno tome. Jasno je da je prevod koji je bio izrađen od strane tumača koji je bio angažovan od strane tužilaštva, bio tendenciozan, proizvoljan, netačan, i da je imao za cilj da na silu stvori osnovane sumnje da su Budimir i Marina Krstović izvršili krivično delo za koje se terete a na šta je odbrana ukazivala još u prethodnom postupku - kazao je za portal Dan advokat Stefan Jovanović.

Jovanović dodaje da je takvim prevodom Viši sud u Podgorici je doveden u zabludu, a postupajuća sudija je praktično primorana da radi “istragu” u sred glavnog pretresa usled navedenog.

Podsjećamo, advokati odbrane Krstovića čekaju odluku Ustavnog suda na drugu žalbu povoodm pritvora u kojem se optuženi nalaze. Prvu žalbu je Ustavni sud prihvatio. Međutim, Apelacioni sud je nakon toga ponovo potvrdio rešenje Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora Krstovićima.  Naredno ročište zakazano je za 30. septembar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike