Eskobar u sudnici: Budo Banana neće da bude žrtveni jarac, pa pozvao agente DEA da prate njegov sudski proces za šverc kokaina!

25.05.2022

18:45

1

"Moja porodica se obratila DEA, gospodinu Eskobaru i predstavnicima OEBS-a koji su tu i prate suđenje", rekao Budimir Krstović

Eskobar u sudnici: Budo Banana neće da bude žrtveni jarac, pa pozvao agente DEA da prate njegov sudski proces za šverc kokaina!
gabrijel eskobar - Copyright U.S. Embassy in Serbia

Predstavnici američke Uprave za suzbijanje narkotika DEA, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijel Eskobar i predstavnici Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju OEBS, prisustvovali su danas suđenju Budmiru Krstoviću, poznatijem kao Budo Banana i njegovoj ćerki Marini, optuženima za šverc 1.206 kilograma kokaina.

- Moja porodica se obratila DEA, gospodinu Eskobaru i predstavnicima OEBS-a koji su tu i prate ovo suđenje - rekao je danas u sudnici Višeg suda u Podgorici i sam Krstović.

Printscreen/YouTube/Dnevne novine Dan/Mup CG
 

Budo Banana danas je tvrdio i da je žrtva u procesu koji se vodi protiv njega.

- Ja sam ovoj državi uplatio 250 do 300 miliona evra poreza i doprinosa. Nisam ovo zaslužio. Znam da me država žrtvuje - siguran je Krstović.

On je pozvao predsednika države Crne Gore Mila Ðukanovića, premijera Dritana Abazovića i ministra policije Sergeja Sekulovića da posvedoče.

Policija zna čija je droga

- Ranije su naveli da mi nemamo veze sa ovim, moja ćerka čuva sve te izjave. Siguran sam da policija ima saznanja čija je droga, ali nije smela ili htela da ide dalje - izjavio je Krstović.

Marina Krstović/Foto: Instagram.com/Printscreen
 

Odbrana je zatražila da se iz spisa predmeta kao pravno nevaljan dokaz izuzme zapisnik o pretresanju magacinskih prostorija. Naveli su da pretres nije obavljen u prisustvu nekoga u tim prostorijama, te da tu nije bila ni Marina Krstović.

Budimir i Marina Krstović uhapšeni su, da podsetimo, nakon što je policija u njihovom magacinu u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice 24. avgusta prošle godine, pronašla i zaplenila kokain u bananama. "Lisice" su stavljene prvo njegovoj ćerki, a zatim i Budimiru Krstoviću, koji je u vreme zaplene boravio u Beogradu.

Tražili obustavu postupka

Budo Banana ranije je izjavio da je postupak protiv njega i ćerke Marine Krstović "namešten kako bi se napravila policijsko-politička priča" i predložio sudu da postupak obustavi. Predočio je sudu da je na rasvetljivanju celog slučaja, zbog kojeg se sa ćerkom našao iza rešetaka, angažovao bivšeg agenta DEA.

Marina Krstović je, kako navode, sudu ukazala da je u nekoliko navrata netačno prevedena njena komunikacija sa dobavljačem iz Ekvadora vezano za poručivanje banana. Ona nije sporila da je sa dobavljačima ugovarala cenu i količinu banana koje je kupovala kompanija njenog oca, ali je pred sudom tvrdila da su optužbe tužilaštva protiv nje i njenog oca bez utemeljenja i zatražila obustavu postupka zbog nedostatka dokaza.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike