I bogati plaču: Budi Banani i njegovoj ćerki odbijeno jemstvo za puštanje na slobodu, ostaju u pritvoru zbog šverca kokaina!

11.02.2022

10:55

0

Oni su uhapšeni krajem avgusta zbog sumnje da su prošvercovali 1,4 tone kokaina među kutijama južnog voća

I bogati plaču: Budi Banani i njegovoj ćerki odbijeno jemstvo za puštanje na slobodu, ostaju u pritvoru zbog šverca kokaina!
Marina Krstović - Copyright Instagram Printscreen/Marina Krstović

Budimiru Krstoviću i njegovoj ćerki Marini odbijeno je ponuđeno jemstvo, u vrednosti od 2.500.000 evra, da se brane sa slobode.

Ovu odluku donela je Vesna Kovačević, sudija Višeg suda, a početak suđenja Krstovićima zakazan je za poslednji dan februara.

Optužnicom više tužiteljke Tanje Božović na teret im se stavlja šverc 1,4 tone kokaina, pronađenog u njihovom magacinu u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice.

Nekretnine vredne milione

Podsećamo, za Budimira Krstovića jemstvo je ponudio njegov rođeni brat Božidar Krstović stavljanjem hipoteke na nepokretnosti vredne 768.140 eura. Optuženi Budimir je na ime garancije ponudio i Hartije od vrednosti CKB banke vredne 431.336 eura.

Za Marinu Krstović jemstvo su položila njena braća od stričeva Stefan i Nemanja Krstović ponudivši dve nekretnine vredne 1.256.000 eura.

Pored mesečnih primanja od oko 10.000 eura, Budimir Krstović je sudu predočio da ukoliko je potrebno sudu može još ponuditi hladnjaču od 5.000 m2 za koju nije mogao da precizira koliko vredi navodeći da izrada metra kvadratnog hladnjače košta od 600 do 1.200 eura i koja je u vlasništvu njegove firme San francisko.

Pored hladnjače Budimir Krstović je i vlasnik porodične kuće u zetskom selu Mojanovići i nekretnine u Beogradu koju je rentirao Ambasadi Velike Britanije sve do hapšenja.

Marina Krstović je saopštila da je spremna da sudu ponudi i stan u centru Beograda sa garažnim mestom u njenom vlasništvu dodajući da je vlasnik kompanije čije se prostorije nalaze u industrijskoj zoni u Staroj Pazovi od kojih jedan deo ovog objekta rentira drugim firmama za iznos od 6.000 eura mesečno.

Veze sa "škaljarcima"

Krstovići, otac i ćerka, uhapšeni su sa danom razmaka, 26. i 27. avgusta zbog sumnje da su učestvovali u švercu 1.400 kilograma kokaina zaplenjenog u zetskom selu Mojanovići.

U akciji koja je rezultirala istorijskom zaplenom kokaina učestvovali su službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), barskog i podgoričkog Centra bezbednosti, Uprave prihoda i carina i Više tužilaštvo u Podgorici.

Inspektori u saradnji s međunarodnim partnerima utvrđuju gde je kokain utovaren i ko je naručiocima iz Crne Gore spakovao skupoceni beli prah s bananama.

Sumnja se da je droga bila namenjena za Škaljarski klan, iako Krstovići svoju odbranu za sada baziraju na tome da im je droga ubačena u tovar banana koje su regularno naručili od snadbevača s kojim godinama sarađuju.

Kao dokaz da je Buda Banana imao veze i sa “škaljarskim klanom”, crnogorski mediji navode da je on stric Igora Krstovića, inače istaknutog člana ove kriminalne grupe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike