Vukotić ubijen pred ćerkom koja ga neće ni zapamtiti: Surova likvidacija pred detetom mlađim od godinu dana!

09.09.2022

08:48

0

Napadač je naišao na motoru i ispalio hice u Vukotića, a žena i dete, koje neće ni zapamtiti oca, su pukom srećom prošli nepovređeno

Vukotić ubijen pred ćerkom koja ga neće ni zapamtiti: Surova likvidacija pred detetom mlađim od godinu dana!
Jovica Vukotić ubijen u Istambulu - Copyright MUP

Glavni čovek "škaljarskog klana", Jovan Jovica Vukotić ubijen je juče u Istanbulu, dok je bio sa ženom i bebom.

On je usmrćen dok je bio u vozilu, a s njim su se u tom trenutku nalazile nevenčana supruga i dete, koje, kako se saznaje, nema još ni godinu dana.

Napadač je naišao na motoru i ispalio hice u Vukotića, a žena i dete, koje neće ni zapamtiti oca, su pukom srećom prošli nepovređeno.

Kotoranin Jovan Vukotić u tajnim policijskim spisima označen je kao apsolutni vođa "škaljarskog" kriminalnog klana. On je bio u bekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su pre godinu raspisali poternicu.

Njegove ime godinama unazad nalazi se na stupcima crne hronike, a pripadnici suprotstavljenog "kavačkog klana" pokušali su da ga ubiju nekoliko puta.

Specijalno državno tužilaštvo  Crne Gore (SDT) optužilo ga je da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije “naručio” je preko kriptovane Sky ECC aplikacije.

Istražitelji podsećaju da počeci škaljarskog klana sežu u 2008. godinu, te da su do kraja 2014. godine kao jedinstvena krimi-ekipa delovali  sa grupom  “kavači”, koja je od nakon toga suprotstavljena "škaljarcima".

Operativci su evidentirali da "škaljarci" blisko sarađuju sa pet organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore i regiona, odnosno, sa klanovima čije su vođe Luka Bojović, Filip Korać, Saša Boreta, Jovo Đurović i Milan Vujović.

U spisima je evidentirano više od 200 članova klana, a na tom spisku našlo se i na desetine žena - mahom supruge, kćerke, majke, sestre, devojke, kume, prijateljice, rođake... muških članova organizovane kriminalne grupe “škaljari”.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike