"Ovo je nameštaljka, on nekoga štiti": Oglasila se rođaka osumnjičenog za likvidaciju "škaljarca" na Pagu!

27.08.2022

07:36

0

Navela je i da je Duško Tanasković u vreme ubistva Minje Šakovića u Budvi bio kući u Kragujevcu

"Ovo je nameštaljka, on nekoga štiti": Oglasila se rođaka osumnjičenog za likvidaciju "škaljarca" na Pagu!
Duško Tanasković doveden na saslušanje - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

Rođaka Duška Tanaskovića (28), osumnjičenog da je u četrvtak ujutro na hrvatskom ostrvu Pag ubio pripadnika škaljarskog klana iz Crne Gore Gorana Vlaovića kaže da joj sve izgleda kao nameštaljka i da njen posrnuli srodnik nekoga štiti.

Uhapšeni Tanasković, kaže, kakav god da je, a registrovan je kao zavisnik i kao osoba koja je vršila manja krivična dela, misli da nije u stanju da ubije čoveka.

Ona se posebno osvrnula na poternicu koju je crnogorska policija za njim raspisala zbog učešća u likvidaciji istaknutog člana “škaljarskog klana” Minje Šakovića pre dva meseca u Budvi.

U vreme ovog ubistva, tvrdi, on je bio u Kragujevcu.

- Nismo se videli mesec i više dana. Znam da nije ubio tog čoveka u Budvi jer je bio u Kragujevcu i vadio ličnu kartu. Nije mogao biti na dva mesta u ist. A za ovo u Hrvatskoj stvarno ne znam,  kakav god da je, ne da bi ubio čoveka. Mislim da je ovo nameštaljka, da on nekoga štiti... - rekla je Tanaskovićeva rođakinja.

Ubijeni Goran Vlaović imao je uvek uz sebe obezbeđenje, a samo je jednom godišnje napuštao Crnu Goru.

On je u Hrvatsku, najverovatnije, došao gliserom kojeg je bio vezao u Sukošanu, a Dragana Banić, bivša misica s kojom je bio u vezi, u Hrvatskoj je bila u Karinu, gde je došla iz Srbije, a odseli su u resortu na Zrću.

Tanasković je s lažnim ispravama ušao u Hrvatsku.

Ubijeni Vlaović teretio se za pomaganje u ubistvu vođe navijača Crvene Zvezde Marka Vesnića Buce u Igalu 2009. godine. Kao ubice bila su označena braća Roganović iz Herceg Novog. Nakon raskola kotorskog klana, Roganovići su se priklonili “kavčanima”, a Vlaović “škaljarcima”.

Vladimir Roganović ubijen je pre nekoliko godina u Beču, a njegov otac u Herceg Novom.

Osumnjičeni Tanasković je 2014. godine pokušao da opljačka podružnicu Jugobanke iz Kosovske Mitrovice u kragujevačkom naselju Aerodrom.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN
Uviđaj na mestu ubistva Gorana Vlaovića

Tada je grupa mladića s "fantomkama" na licima pokušala ući u prostorije  banke, ali nisu uspeli otvoriti vrata. Kada se oglasio alarm, razbojnici su pobegli.

Kragujevčanin se sada sumnjiči da je u četrvtak rano ujutro sačekao Vlaovića da sa svojom devojkom izađe iz noćnog kluba, a zatim mu je prišao s leđa i iz neposredne blizine mu pucao u glavu.

U ruke interventne policije pao je posle samo deset minuta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike